17 milyar dolarlık fatura!

Dünyaca ünlü elektronik firması Samsung, büyük bir kriz yaşıyor. Bu yılın en iddialı ürünlerinden Note 7'de kullanılan bataryaların patlaması, şirketi zor durumda bıraktı.

17 milyar dolarlık fatura!
12 Ekim 2016 Çarşamba 20:55 tarihinde eklendi, 1.339 kez okundu.
Dünyaca ünlü elektronik firması Samsung, büyük bir kriz yaşıyor. Bu yılın en iddialı ürünlerinden Note 7'de kullanılan bataryaların patlaması, şirketi zor durumda bıraktı. Samsung müşterilerine önce "cihazı kapalı tutun" diye çağrıda bulundu ardından üretimi kalıcı olarak durdurduğunu açıkladı. Şimdi de müşterilere telefonu iade ederken içine koymaları için güvenli bir kutu gönderdi. Fiyaskoyla sonuçlanan bu süreç Samsung'a milyarlarca dolara mal olacak.
 
Samsung, Note 7 modelinde artık ısrarcı olmayacak.
 
Ağustosta piyasaya sürülen modeli satın alanlar kısa süre içinde büyük bir problemle karşılaştı.
 
 
Bataryadan kaynaklanan bir hata telefonların yanmasına neden olurken, havayolu şirketleri bile cihazın uçaklarda kullanılmasını yasakladı.Samsung önce üretimi askıya alarak ürünleri geri çağırdı.
 
Aradan geçen süre içinde problemi çözemeyen Samsung en sonunda üretimi tamamen durdurma kararı aldı.Fiyaskoyla sonuçlanan Note 7 sürecinin şirkete 17 milyar dolarlık bir fatura çıkarması bekleniyor.
 
 
Note 7 sahiplerinin önünde iki seçenek var.Tüketiciler ya telefonu başka bir modelle değiştirecek ya da para iadesi alacak.
 
Bu arada Samsung sorunlu modellerin güvenli bir şekilde iade edilmesi için özel bir kutu üretti.
 
Ateşe karşı dayanıklı olan bu kutuların Samsung'a hava yolu ile ulaştırılması ise yasaklanmış durumda.
 
Tüketiciler benzer bir sorunun bundan sonraki modellerde tekrarlanmayacağından emin olmak için Samsung'dan yanıt bekliyor.