17 yaşındaki genç, gölette boğuldu

Malatya’da serinlemek için gölete giren 17 yaşındaki Yunus Emre Türk, suyun dibindeki balçığa saplanınca boğularak yaşamını yitirdi.

17 yaşındaki genç, gölette boğuldu
08 Eylül 2013 Pazar 17:39 tarihinde eklendi.

Orduzu beldesi Pınarbaşı göletinde gerçekleşen olayda, bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan 17 yaşındaki Yunus Emre Türk serinlemek için suya girdi. Suyu kısmen çekilen gölette suyun dibindeki balçığa saplanan Türk, çırpınarak yüzeye çıkmaya çalıştı.

Çabaları sonuçsuz kalan genç boğulmaktan kurtulamadı. Gencin arkadaşları durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden polis, acil servis ve itfaiye ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesindeki dalgıç ekipler kısa bir çalışmanın ardından genci sudan çıkardı. 112 Acil servis ekipleri gence göl kenarında suni teneffüs ile kalp masajı yaptı. Tüm müdahalelere rağmen genç hayata döndürülemedi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri bölgede inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından Türk’ün cesedi otopsi için Malatya Adli Tıp Morgu’na götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yunus Emre Türk ile birlikte yüzen 3 arkadaşı polis tarafından ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.


CİHAN