18 bin askerle Suriye provası

Ürdün'de önümüzdeki hafta 18 ülkeden 15 bin askerin katılımıyla büyük bir askeri tatbikat yapılacak. İsrail'de bir haber sitesi, tatbikat için gelen yabancı askerlerin Ürdün'de kalacağını ve olası bir Suriye işgali için hazırlık yapacağını ileri sürdü.

18 bin askerle Suriye provası
29 Mayıs 2013 Çarşamba 11:36 tarihinde eklendi.
İsrail'de "ynet" haber sitesi, Ürdün'de önümüzdeki hafta 18 ülkeden 15 bin askerin katılımıyla "Eager Lion 2013" askeri tatbikatının başlayacağını yazdı. Haberde, 15 bin yabancı askerin tatbikat sonrası Ürdün'de kalmaya devam edeceği ve "olası Suriye işgali" için hazırlıklar yapacağı ileri sürüldü.
 
Söz konusu haberi Batılı kaynaklara dayandıran "ynet" haber sitesi, iki hafta sürecek büyük askeri tatbikat sonrası 18 ülkeden askerlerin Ürdün'de konuşlanmaya devam edeceğini belirtti.
 
İngiltere, Bahreyn, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Lübnan, Pakistan, Polonya, Katar, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Yemen'in katıldığı askeri tatbikatın kara, lojistik ve insani yardım alanlarını kapsayacağı ifade edildi. 
 
Ürdün'deki askeri tatbikatta İsrail ise yer almıyor. İsrail'in "kırmızı çizgisi"nin Hizbullah'a silah gönderilmesini önlemek olduğu ve bu konuda tetikte beklediği belirtildi.
 
UÇUŞA YASAK BÖLGE 
Haberde ayrıca Beyaz Saray'ın ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'a Suriye'de uçuşa yasak bölge oluşturulması planlarını sorduğu hazırlatıldı. Suriye'de olası bir uçuşa yasak bölgenin ABD, İngiltere ve Fransa'nın öncülüğünde gerçekleştirileceği de ileri sürüldü.
 
Haberde, Ürdün Kralı Abdullah'ın Suriye'deki iç savaşın ülkesine sıçramasından ve istikrarı bozmasından korktuğu da ifade edildi.

NTV