18 Mart şehitleri anıldı

Silifke ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

18 Mart şehitleri anıldı
18 Mart 2013 Pazartesi 21:34 tarihinde eklendi.

 

 
Kıbrıs Şehitliği’nde Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye çelenklerinin sunumuyla başlanan tören, şehit aileleri ve vatandaşların şehitliği ziyaret etmesiyle devam etti. Mezarlıkta Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu.
 
Ardından, Silifke Belediyesi Kültür Merkezi'nde devam eden programı, Silifke Lisesi Müdürlüğü hazırladı. Burada günün anlam ve önemini belirten yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler şiirlerini ve kompozisyonlarını okudu. Ardından, öğrencilerin hazırlamış olduğu "Çanakkale Destanı" oratoryosu sunuldu.
 
Törenin ardından, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar tarafından şehit ve gazi yakınlarının onuruna Silifke Öğretmenevi'nin restoranında bir yemek verildi. Yemekte bir konuşma yapan Kaymakam Damatlar, her zaman şehit ailelerinin ve gazilerin yanlarında olduklarını, sadece böylesi bir günde değil, her zaman hatırlandıklarını belirtti. Küçük bir sıkıntılarında yanlarında olduklarının altını çizen Damatlar, “Sizlerin sorunları bizlerin sorunu demektir. Derdiniz bir nebze de olsa çare olmak bizlerin boyun borcudur. Sizler, bizim analarımız gibi başımızın üzerinde taşımamız gereken insanlarsınız. Bu nedenle siz bizin onurumuzsunuz.” dedi.
 
Törene; Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan, Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Vatan, Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, kurum müdürleri ve daire amirleri, şehit yakınları ve öğrenciler katıldı.

CİHAN