"18 Mart'ta misafirlere evlerinizi açın"

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü ve Şehitleri Anma günü nedeniyle kentte yoğunluk yaşandığını ve tüm konaklama tesislerinin dolu olduğunu söyleyen Vali Güngör Azim Tuna, halktan evlerinin kapılarını misafirlere açmalarını istedi.

18 Martta misafirlere evlerinizi açın
15 Mart 2013 Cuma 18:25 tarihinde eklendi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da 10 bakanla birlikte katılması beklenen Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü'nü içeren 18 Mart etkinlikleri için son hazırlıklar yapılıyor.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Şehitler Abidesi holünde 18 Mart Pazartesi günü saat 14.00'de düzenlenecek tören için bugün prova yapıldı. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ile 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Ferit Güler, Şehitler Abidesi'ndeki tören alanında incelemelerde bulundu.
 
Vali Güngör Azim Tuna, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Zafer kutlamaları nedeniyle 18 Mart günü gerek yurt içi, gerekse yurt dışından binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlandıklarını söyledi. Bu ziyaretçiler arasında en anlamlı olanın ise bu yıl ilk kez törenlere katılacak olan Çanakkale şehitleri ve gazilerin torunları olduğunu belirten Vali Tuna, "Çanakkale büyük bir kutlamaya ve anma törenine hazırlanıyor. Çanakkale, 18 Mart günü dolup taşacak.

Çanakkaleliler'e bir çağrım olacak. Bu kutlamalar ve anma törenleri nedeniyle otellerimizde yer yok. Bütün konaklama tesislerimizde dolu vaziyette. Tüm rezervasyonlar yapılmış durumda. Lütfen dışarından gelenlere evlerimizi açalım. Valilik olarak birkaç arkadaşımızı bu iş için görevlendirdik. Evini açmak isteyenler, Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz'le irtibata geçerlerse, dışarıdan gelen konuklarımızla kendilerini buluşturabiliriz. Bu şekilde Çanakkale olarak güzel bir evsahipliği yapmış oluruz" dedi.
 
Şehitler Abidesi'nden tüm Türkiye'ye de çağrıda bulunan Vali Güngör Azim Tuna, "Bu vesile ile ülkemizin dört bir tarafında yaşayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Çanakkale şehitlerimizi anacağımız, 18 Mart törenlerine kadın erkek, yaşlı genç tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Şehitlerimize yakışır şekilde de onları anmak istiyoruz" dedi. 

DHA