19 kentte yolsuzluk operasyonu

Antalya Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün Antalya dahil 19 ilde yaptığı eşzamanlı operasyonlarda, aralarında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenlerin de bulunduğu 60'ın üzerinde kişi gözaltına alındı.

24 Eylül 2013 Salı 18:24 tarihinde eklendi.
Milli Eğitim'e bağlı meslek eğitim merkezlerinde yolsuzluk iddiasıyla düzenlenen operasyonda, bazı kişilerin bu merkezlerdeki kurslarda eğitim görmeden, sınavlara girmeden belge aldığı iddia ediliyor.

Antalya ve diğer illerdeki operasyon, aşçılık, çıraklık gibi alanlarda kurslar verilen, belli bir eğitim süresinin sonunda öğretmenlerin de gözetiminde sınava tabi tutulan ve bu sınavın sonunda işe başlatılan meslek eğitim merkezlerini kapsadı. İddiaya göre, bu kursların normal ücretinin 2-3 katını veren kursiyerler, sınava girmeden, eğitim almadan bu belgeyi elde ediyor.
 
Bu iddia üzerinde başlatılan operasyonda, 'özel belgede ve resmi belgede sahtecilik' suçlarından 19 ilde 60'ın üzerinde kişi gözaltına alındı. Antalya Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün başlattığı ve idare ettiği operasyonun devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

DHA