19 Mayıs, Diyarbakır’da halaylarla kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Diyarbakır’da davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla kutlandı.

19 Mayıs, Diyarbakırda halaylarla kutlandı
19 Mayıs 2013 Pazar 13:51 tarihinde eklendi.

Kutlamalar Anıt Park’a çelenk sunma töreniyle başladı. Kapsamlı etkinlikler ise Yenişehir ilçesindeki Dağkapı Meydanı’nda yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdullatif Umut, tüm gençlerin bayramını kutladığını söyledi. 19 Mayıs tarihinde tarih sahnesinden silmeye çalışanlara karşı topyekun bir mücadele verildiğini anlatan Umut, 19 Mayıs’ın geçmişi, bugünü ve geleceği birbirine bağlayan çok önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından Diyarbakır’da çeşitli branşlardaki sporcuların gösterisi oldu.

Program, 200 kişilik karate ve kata gösterisi, Uzakdoğu sporları gösterisiyle devam etti. Bu sırada paramotor paraşütü gösterisi rüzgar nedeniyle gerçekleştirilemedi. Dicle Üniversitesi Modern Halk Dansları’nın sahnesinden sonra etkinlikler kapsamında yetenek avcısı standı açıldı. Bu arada stanttan dağıtılan futbol toplarını almak isteyen vatandaşlar arasında ilginç çekişmeler yaşandı.

Kutlamalar, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Hamzaoğuları, Oya Eronat, Cuma İçten, vali yardımcıları, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdullatif Umut ve vatandaşların ‘Delilo’ isimli halayı çekmesiyle sona erdi.


CİHAN