19.07.2014 Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları (19 Temmuz Sayısal Loto)

Milli Piyango'nun düzenlediği Sayısal Loto'nun bu akşamki, 19 Temmuz çekilişi gerçekleşti. Sayısal Loto Çekilişi sonucu belli oldu, Sayısal Loto bu hafta ne kadar ikramiye verdi, Sayısal Loto'da şanslı numaralar ne oldu

19.07.2014 Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları (19 Temmuz Sayısal Loto)
19 Temmuz 2014 Cumartesi 20:54 tarihinde eklendi, 9.421 kez okundu.
Sayısal Loto 19 Temmuz çekilişi bu akşam yapıldı. Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen Sayısal Loto Çekiliş sonuçları burada. Sayısal Loto çekilişinde şanslı numaralar ne oldu?
 
İŞTE 19 TEMMUZ SAYISAL LOTO SONUÇLARI
 
Sayısal Loto'nun 922. hafta çekilişinde kazandıran numaralar 2, 3, 8, 21, 28 ve 39 olarak belirlendi.
 
Sayısal Loto çekilişinde 6 bilen çıkmadı, ikramiye devretti



Sayısal Loto'da bu hafta;

5 bilen 187 kişi 3.225,85 TL
4 bilen 9.658 kişi 47,40 TL
3 bilen 178.452 kişi 7,15 TL ikramiye kazandı


Sayısal Lotoda En Çok Çıkan Numaralar 
 
Son beş yıldaki Sayısal Loto çekiliş sonuçlarına dair yaptığı çalışmada da Sayısal Loto'da en çok çıkan sayıları 6, 14, 16, 20, 27, 38; en az çıkanları ise 23, 31, 33, 42 ve 48 olarak belirlemiş.
Bu sayılardan 27, tam 44 çekilişte küreden düşmüş. 9 hafta 3; 3 hafta da 4 ardışık sayı çekilmiş.
 
Sayısal Loto Çekiliş Bilgileri
 
On Numara, Şans Topu, Süper Loto 6/54 ve Sayısal Loto 6/49 Çekilişleri, İdaremizin Kızılay binasında bulunan Çekiliş Salonunda yapılmaktadır. Sayısal oyunlardan; On Numara Çekilişi Pazartesi günleri, Şans Topu Çekilişi Çarşamba günleri, Süper Loto 6/54 Çekilişi Perşembe günleri, Sayısal Loto 6/49 Çekilişi Cumartesi günleri yapılmaya devam edilmekte olup, saat 21.10 sularında Noter ve Çekiliş Heyeti huzurunda halka açık olarak gerçekleştirilmektedir. 
 
Sayısal Loto Nedir? Sayısal Loto Nasıl Oynanır?
 
Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen Sayısal Loto, katılımcıların 1'den 49'a kadar olan sayılar içinden çekilişle belirlenecek olan 6, 5, 4, ve 3 sayının doğru tahmin edilmesine dayanan ve kısaca"oyun"olarak da ifade edilen şans oyunudur.
 
Sayısal Loto çekilişinde diğer şans oyunlarında olduğu gibi özel çekiliş küreleri kullanılır. Sayısal Loto'da çekilişler Milli Piyango İdaresi'nce belirlenecek gün ve saatte (her cumartesi 21.30 ) gerçekleştirilir.
 
Sayısal Loto'da ikramiyelerin ödenmesinde yetkileri dahilinde olması koşuluyla bayiler ve Milli Piyango İdaresi'nce belirlenen Şubeler yükümlüdür.
İkramiyelerin, bayiler ve Şubelerce ödenme süreleri idarece belirlenir. İkramiyeler, çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl geçtikten sonra zaman aşımına uğrar.
 
Sayısal Loto Kuponu
Sistem tarafından kabul edilmeyen sahte, tahrif edilmiş, yırtılmış, zaman aşımına uğramış, iptal edilmiş biletlere ikramiye ödenmez. Bir bilete ikramiye ödenebilmesi için en az çekilen sayılar, barkot, bilet güvenlik numarası ve arka yüzündeki bilet seri numarasının açık şekilde okunması gerekir.
 
Sayısal Lotoda Devir Nasıl Olur?
Sayısal loto oyununda bir kaç hafta üst üste altı numarayı doğru tahmin eden çıkmaması üzerine ertesi haftalara devir sayısının artması, hasılatın çok yüksek olması üzerine Sayısal Loto oyun planında yapılan değişiklikle, "Bir haftaya ait oyunda altı bilen çıkmaması halinde bu gruba ayrılan ikramiye, ertesi hafta altı numarayı doğru tahmin edenlere dağıtılmak üzere devredilir. Bu şekilde yapılacak devir üç haftadan fazla olamaz. Dördüncü haftada altı numarayı doğru tahmin eden çıkmazsa, bu gruba ayrılan tutar, önceki haftalardan devredilmiş tutarlar ile birlikte beş numarayı (olmaması halinde dört numarayı) bilenler arasında dağıtılır." olarak belirlenmiştir.
 
Sayısal Loto oyunu çekilişlerinde ikramiye kazanan talihlilerin ikramiyeleri, (3) ve (4) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayilerinden, (5) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayileri veya MPİ Şubelerinden, (6) bilenlere ise, ikramiyeleri MPİ Genel Müdürlüğümüz tarafından ödenecektir.