2 BELTAŞ işçisi açlık grevine başlayacak

Cumhuriyet halk Partisi (CHP) Beşiktaş İlçe Başkanlığı binasında bulunan BELTAŞ işçilerinden 2'si yarın sabah açlık grevine başlayacaklarını söyledi.

18 Kasım 2013 Pazartesi 19:15 tarihinde eklendi.
CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı'na girerek bir süredir eylem yapan BELTAŞ işçileri, ilçe binasında basın açıklaması yaptı. BELTAŞ işçilerinden Rıdvan Çalışkan ile Cemalettin Demirel Beşiktaş Belediye başkanı davasını geri çekene ve talepleri yerine getirilene kadar açlık grevi yapacaklarını açıkladı.
 
Binanın camlarına çıkarak slogan atan işçiler, ardından basın açıklaması yaptı. Sendika ve örgütlenme haklarını kullanmak için açlık grevine başladıklarını dile getiren Rıdvan Çalışkan, "Talebimiz CHP'li belediye başkanının açtığı davadan vazgeçmesidir.

Bizler Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı BELTAŞ isimli işletmede çalışan işçileriz. Bundan 2 yıl önce sendikamız Genel-İş'te örgütlendik. Belediye hemen bizi işten attı. Amacı sendikal örgütlenmemizi yok etmekti. Direndik çadır kurduk. Bir hafta süren direnişimiz sonrasında belediye bizi işe geri almak zorunda kaldı.

Biz direnen BELTAŞ işçileri Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı binasını işgal ettikten sonra 12 Kasım'da yapılacak olan duruşmada belediyenin müdahil olmaktan vazgeçeceği söylendi. 12 Kasım'daki duruşmada belediye müdahil olmaktan vazgeçmediği gibi yeni taleplerde bulundu. Açlık grevine başlıyoruz.

Talebimiz belediyenin açmış olduğu davaları geri çekmesi. Talebimiz kabul edilene kadar direnmeye devam edeceğiz" dedi.

DHA