2 çocuğunu balkondan atıp öldürdü

İzmir’in Buca ilçesinde, iki çocuk annesi genç kadın evinde cinnet getirerek 7 yaşındaki kızı ile 6 yaşındaki oğlunu defalarca bıçakladıktan sonra ikinci kattan aşağıya attı.

2 çocuğunu balkondan atıp öldürdü
23 Kasım 2011 Çarşamba 09:20 tarihinde eklendi, 1.096 kez okundu.

 

Hastaneye kaldırılan iki çocuk da hayatını kaybederken, cinnet getiren ve şizofren tedavisi gören kadın polis tarafından hastaneye kaldırıldı.
 
Olay Buca ilçesi Doğuş Caddesi 104/4 sokakta akşam saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Sözkonusu adreste yaşayan ve kocası Vahap Ö.’den (35) uzun süredir şiddet gördüğü, bu nedenle şizofren tedavisi gördüğü iddia edilen Meryem Ö. (27), kocasının evde bulunmadığı sırada cinnet getirdi. Evde bulunan iki çocuğunu defalarca bıçaklayan Meryem Ö, daha sonra iki çocuğunu ikinci katta bulunan evin balkonundan aşağıya attı.
 
KOMŞULARI HABER VERDİ
 
Meryem Ö.’nün çocuklarını bıçaklayarak balkondan aşağıya attığını fark eden komşuları durumu hemen polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi olay yerinden yaptı. Ambulansla hastaneye kaldırılan çocuklardan Asiye Ö. (7) kaldırıldığı Tepecik Eğitim ve Araştırma, Yahya Ö. (6) ise Buca Kadın Doğum Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybetti.
 
 
POLİS NEZARETİNDE HASTANEYE KALDIRILDI
 
Olay sonrası gözaltına alınan anne Meryem Ö., Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Meryem Ö.’nün burada uyutulduğu ve uyandırıldıktan sonra ifadesinin alınacağı öğrenildi. Meryem Ö.'nün bir süredir şizofren tedavisi gördüğü ileri sürüldü. Meryem Ö.'nün kocası Vahap Ö.’nün mermer işiyle uğraştığı ve olay sırasında evde bulunmadığı belirtildi.
 
 
Zanlı Meryem Ö.’nün, çocuklarını öldürmeden bir gece önce yine cinnet getirdiği ve kocası Vahap Ö.’ye bıçakla saldırdığı iddia edildi. Vahap Ö.’nün engellediği kadının hastaneye kaldırıldığı, burada bir süre tutulduktan sonra ise evine gönderildiği belirtildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri Meryem Ö.’nün kocası Vahap Ö.’yü ifadesini almak üzere gözaltına aldı. Zanlı Meryem Ö.'nün de hastanedeki tedavisinin ardından Cinayet Büro Amirliği'ne götürüleceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.