2 günde sonra kurtarıldı

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nde çöpü karıştırırken başını soktuğu bidondan 1 haftadan bu yana kurtulamayan köpek, hayvan sever bir şoförün durumu HAYTAP Başkan Yardımcısı Sevgi Ekmekçiler'e bildirilmesi üzerine bölgedeki jandarma ve köy korcuları harekete geçirildi.

2 günde sonra kurtarıldı
21 Aralık 2014 Pazar 15:18 tarihinde eklendi.
2 günlük aramalardan sonra bulunan köpeğin kafasındaki bidon çıkartılarak köpek kurtarıldı. Ekmekçiler, köpeğin kafasında bidon bulunurken ve çıkarıldıktan sonra fotoğraflarının kendilerine gönderildiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. 
 
Hakkari'den Adana'ya 15 Aralık'ta yük taşıyan kamyon şoförü Rojhat Er, Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nden geçerken aracının önüne başı bidon sıkıştığı için önünü görmeyen bir köpek çıktı. Aracını durdurup köpeğin kafasındaki bidonu çıkarmaya çalışan Er'in çabaları sonuç vermedi. Köpek kaçarak uzaklaştı. 18 Aralık'ta aynı yoldan Hakkari'ye dönen Rojhat Er, aynı köpeği bir kez daha yol kenarında gördü. Yanında bulunan bir arkadaşı ile araçtan inip köpeği yakalayan Er, köpeğin kafasında sıkışan bidonun bıçakla ön tarafının köpeğin nefes alması için kesildiğini fark etti. Ancak, yine bütün çabalara rağmen bidonu çıkaramadı. Köpek bir kez daha kaçtı. 
 
Rojhat Er, durumuna üzüldüğü köpeğin bir fotoğrafını çekerek, internet üzerinden  Havyan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Diyarbakır Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DİHAYKO) Başkanı Sevgi Ekmekçiler'i arayarak durumu bildirdi. Ekmekçiler, köpeğin fotoğrafını aldıktan sonra bölgedeki jandarma, köy korucu ve Belediyeler ile iletişime geçti. Köpeğin fotoğrafı ve son bulunduğu yer hakkında yetkililere bilgi veren hayvan severlerin çabası sonuç verdi. 2 gün sonra bulunan köpeğin başındaki bidon çıkartıldı. Jandarmanın talimatı ile korucular başından bidonu çıkardıkları köpeğin bir fotoğrafını HAYTAP Başkan Yardımcısı Ekmekçiler'e gönderdi. 
 
Şırnak'ta başta Jandarma ve köy korucuları olmak üzere bütün kurumların seferber olduğu operasyon ile başındaki bidondan kurtarılan köpek için Sevgi Ekmeçliler, emeği geçenlere teşekkür etti. Ekmeçliler, şöyle dedi:
 
"Ortasu Köyü'nde muhtemelen yemek yemek isterken başını bidona geçiren köpekten yoldan geçen duyarlı bir TIR şoförünün beni aramasıyla haberdar oldum. Şoför hayvanı kurtarmak için uğraştığını ancak tek başına bidonu çıkaramadığını söyledi. HAYTAP  Yönetim Kurulu üyemiz Damla Şahin ile birlikte bölgede bulunan jandarma karakolu, köy muhtarı, korucular dahil herkesi harekete geçirdik. İki günlük aramadan sonra köpek bulunarak başındaki bidon çıkarıldı ve köylüler tarafından hayvan koruma altına alındı.Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz."