2 kız öğrenci toprağa verildi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde dün öğrenci servisine yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybeden 2 kız öğrenci, gözyaşları arasında toprağa verildi.

2 kız öğrenci toprağa verildi
23 Şubat 2012 Perşembe 14:28 tarihinde eklendi, 1.081 kez okundu.

İl Müftüsü Ramazan Çortul, Kadirli İMKB Kız Meslek Lisesi öğrencileri Fatmanur Gedik ile Fatmagül Yalçın için Asri Mezarlık'ta cenaze namazı kıldırdı.
    
Cenaze törenine katılan Vali Celalettin Cerrah, iki genç kızın yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.
    
Celalettin Cerrah, burada yaptığı açıklamada, olaydan dolayı üzüntülü olduklarını belirterek, ''Gedik ve Yalçın ailelerinin üzüntüsünü birlikte yaşıyoruz. Böyle üzücü bir olayın yaşanması herkesi üzdü. Yavrularımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum'' dedi.
    
Fatmanur Gedik'in amcasının oğlu Ceyhun Gedik (25) ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın zanlısı Sinan D. hakkında savcılığa ve polise 9 defa başvuruda bulunduklarını belirterek, ''Olayın olacağı belliydi. 9 defa müracaatımız var. Gereken yapılmadı. Son günlerde Fatmanur'un yanına annesi de giderek kızını korumaya çalışıyordu'' dedi.
    
Düzenlenen törenin ardından Gedik'in cenazesi, Tufanpaşa Mahallesi'ndeki evine getirildikten sonra Şabaplı köyündeki aile mezarlığına defnedilirken, Yalçın'ın cenazesi ise Düziçi ilçesinde toprağa verildi.
    
Cenaze törenine, Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Özkan ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve ölen genç kızların öğrenci arkadaşları katıldı.
    
Bu arada, olayda hayatını kaybeden Fatmagül Yalçın'ın ikiz olduğu ve doğduktan kısa bir süre sonra ailesinin evlatlık olarak verdiği amcası tarafından büyütüldüğü öğrenildi.
    
Vali Celalettin Cerrah, törenden sonra ise olayda yaralanan ve Kadirli Devlet Hastanesinde tedavisi süren Rümeysa Demirel isimli öğrenciyi ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.
    
Celalettin Cerrah, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Rümeysa'nın durumunun iyi olduğunu ve psikolojik destek verileceğini belirterek, eğitim hayatında boyunca kendisine sahip çıkılacağını kaydetti.
    
Olay-
    
Dün, Yeşiltepe Mahallesi'nde Tufan Kırpık yönetimindeki 80 S 7221 plakalı Kadirli İMKB Kız Meslek Lisesi öğrencilerini taşıyan servis minibüsüne pompalı tüfekle ateş açılmış, olayda Fatmanur Gedik (16) ile Fatmagül Yalçın (16) adlı kız öğrenciler hayatını kaybetmiş, Rümeysa Demirel (16) adlı öğrenci de yaralanmış, olayı gerçekleştiren zanlı da bugün sabah saatlerinde intihar etmişti.