2 km uzaktaki evler bile hasar gördü!

Diyarbakır'ın Lice İlçes'nde 1 kişinin ölümü 66 kişinin de yaralanmasına neden olan LPG yüklü tankerin patlamasında, olay yerine yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunan Ergin Köyü'ndeki evlerin de hasar görmesine neden olduğu ortaya çıktı.

2 km uzaktaki evler bile hasar gördü!
22 Temmuz 2014 Salı 14:14 tarihinde eklendi.
30 hane, 300 nüfusu bulunan köyde dün gece tankerin patlamasıyla birlikte köylüler, deprem olduğunu sanarak evlerinden dışarıya kaçtılar. Köyde bulunan kerpiç, taş ve biriketten yapılan evlerin büyük bölümün duvarları yıkılıp, camları kırıldı. Köy camisinin de hasar gördüğü patlamanın ardından AFAD ve jandarma ekipleri hasar tespit çalışmasında bulundu.
 
Evinde büyük hasar meydana gelen Fikri Özen, çok büyük bir patlama sesi duyduklarını belirterek, "Dışarayı çıkıp baktığımızda gökyüzünden bir alev topu yükseliyordu. Patlamanın şiddetiyle evimin duvanları yıkıldı, samanlığımın çatısı çökerek yerle bir oldu. Mahşer yeri gibiydi. Patlamayla birlikte biz evden kaçtık. Evimin demir kapısı bile basınçtan dolayı yerinden çıktı, 4 hayvanım da telef oldu" dedi.
 
Köy Muhtarı Çerkez Babür, 36 yıllık muhtar olduğunu ve ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirterek, "Köyde hasar tespit çalışması yapıldı. 30 evin tamamı hasarlı olarak tespit edildi" dedi. 
 
SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMASI
 
Sağlık Bakanlığı, tanker faciasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, olayın duyulmasının ardından kriz masası oluşturularak, bölgeye 215 kişilik ekibiyle 69 ambulans, 2 uçak ambulans, 1 helikopter ambulans, 2 askeri helikopter ve UMKE araçları gönderilerek, yaralıların yardımına ulaştırıldığını belirtti. 
 
Yaralılardan Fikri Tertip'in Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybettiği , 27'sinin durumu ağır olmak üzere 69 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
 
"Yaralı sayısının fazla ve hayati tehlikelerinin olması nedeniyle yaralılarımızın daha iyi sağlık hizmeti alabilmeleri için yanık ünitelerinin bulunduğu Malatya, Bingöl, Elazığ, Batman, Ş.Urfa, G.Antep, Adana, Mersin, Ankara, Kocaeli, Erzurum, İstanbul ve İzmir illerine 34 yaralımızın nakilleri planlanmış olup, nakil süreçleri devam etmektedir. Tedavileri için 18 yaralımız hava ambulanslarımızla, 16 yaralımız ise kara ambulansımız ile il dışına sevk edilmiş olup, ihtiyaca göre sevk planlaması devam etmektedir."

DHA