"2 maçta 6 puan hedefliyoruz"

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Andorra ve Macaristan maçlarından 6 puanla ayrılmak istediklerini söyledi.

2 maçta 6 puan hedefliyoruz
21 Mart 2013 Perşembe 19:20 tarihinde eklendi.

 

 
A Milli Takımın kamp yaptığı otelde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Avcı, 2 maçta 6 puan hedeflediklerini söyledi. Abdullah Avcı, “Özellikle şubat ve mart ayında F.bahçe ve G.saray’ın Avrupa kupalarında oynamasından dolayı onları tebrik ediyorum ve milli takımda da başarıların devamını diliyorum. Çoğunluğumuz bu takımların futbolcularından oluşuyor. 2 maça odaklı 6 puanı hedefleyen bir düşüncemiz var. Umarım bunu bu oyuncu grubuyla başarırız.” dedi.
 
A Milli Takımın 2012 den bu yana performansını değerlendiren Abdullah Avcı, “2012 performansımız yukarıya doğru gidiyordu. Romanya ve Macaristan maçı bizim hesaplarımız dahilinde sonuçlanmadı. Özellikle Türk futbolunda çok önemli bir ayın içerisindeyiz. Bu süreci iyi geçirmek istiyoruz. Şu an için kendi takımım içerisinde bir problemimiz yok. Andorra Milli Takımı'nı küçümsemiyoruz. Rakibe her zaman saygı göstermek gerekir. Ciddiye alarak oynayacağız. Biz bu yarış başlamadan öncede inancımız tamdı. Şu anda da inancımız tam. Bu galibiyetten sonra ülkemize döndüğümüzde Fenerbahçe ve Galatasaraylısı herkes bizi destekleyecektir. Taraftarımızın gücüne ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.
 
“DİLEKÇEMİZİ GERİ ÇEKTİK”
 
İsveç Milli Takımı'nı seçmesiyle spor kamuoyunda gündeme gelen Eskişehirsporlu Erkan Zengin içinde açıklamalarda bulunan Avcı, Erkan’ın ilk önce Türk Milli Takımı'nı seçtiğini söyledi. Abdullah Avcı, “ Erkan ile birebir telefon konuşması yaptım. Kendisi bu görüşmeden çok mutlu oldu ve seve seve oynayacağını söyledi. Pasaportunu çıkardık dilekçesini yolladık. Ama 1 gün sonra babasının İsveç Milli Takımı'nı seçmesi yönünde isteği olmuş. Bunu bize iletti. Bizde saygı duyduk. FİFA’dan dilekçemizi geri çektik. Eğer biz yazıyı geri almasaydık Erkan Zengin ortada kalacaktı. Böyle bir genç futbolcunun önünü de bu şekilde açmış olduk.” diye konuştu.
 
A Milli Takımın defans oyuncusu Bekir İrtegün ise, önmeli bir maça çıkacaklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Çok önemli 2 tane maça çıkacağız. Puan kaybı kesinlikle aklımızın ucundan geçmiyor. Bu ilk maçta hiçbir sakatlık yaşamadan 3 puanla dönmek istiyoruz. Herşey güzel gidiyor gibi gözüküyor. Bunu sahaya yansıtıp ülkemize dönmek istiyoruz.”

CİHAN