"2 milyon kişi gıda kıtlığı yaşayacak"

Nijer'de 2013'te en az 2 milyon kişinin gıda kıtlığıyla karşı karşıya kalabileceği bildirildi.

2 milyon kişi gıda kıtlığı yaşayacak
20 Aralık 2012 Perşembe 19:17 tarihinde eklendi, 1.166 kez okundu.

 

Nijer Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu yıl gıda krizinin vurduğu ülkenin yüzde 13'ünün (2,1 milyondan fazla kişi) kuraklık, böcek saldırıları ve su baskınlarının da etkisiyle gelecek yıl gıda kıtlığıyla karşı karşı karşıya kalabileceği vurgulandı.
 
BM Çocuklara Yardım Fonu Unicef de yayımladığı raporda, halkın yaklaşık yüzde 20'sinin (16 milyon kişi), tahıl ürünlerine yeterince ulaşamayabileceğini belirtti.
 
Raporda, çocuklarda yetersiz beslenme oranının 2013'te de yüksek olabileceği, son gıda krizi nedeniyle 6-59 aylık çocukların yetersiz beslenme oranının 2011'de yüzde 12,3 iken bu yıl yüzde 14,8'e çıktığı kaydedildi. 

İki Nijerli çocuktan birinde, kronik yetersiz beslenme nedeniyle gelişme geriliğinin bulunduğunu belirten Unicef, tekrarlanan gıda krizleri, sağlık hizmetlerine yeterli ulaşımın olmaması, yetersiz beslenme ve bulaşıcı hastalıkların çocukların bu durumuna sebep olduğunu vurguladı. 

Tahminlerin yine de yaklaşık 6 milyon Nijerlinin gıda krizinden etkilendiği bu yıldan daha az ciddi bir durumu gösterdiği de açıklandı.