2 polisi şehit eden üçüncü zanlı da yakalandı

ADANA'da geçen 28 Eylül'de, polis memurları Süleyman Çakır ile Bircan İlhanlı'nın şehit edildiği saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen 23 yaşındaki S.G. de yakalandı.

2 polisi şehit eden üçüncü zanlı da yakalandı
13 Ekim 2015 Salı 17:58 tarihinde eklendi, 2.390 kez okundu.
ADANA'da geçen 28 Eylül'de, polis memurları Süleyman Çakır ile Bircan İlhanlı'nın şehit edildiği saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen 23 yaşındaki S.G. de yakalandı. Saldırı sırasında gözcülük yapan 21 yaşındaki B.K. ile saldırıyı yapan 20 yaşındaki V.B. daha önce tutuklanmıştı.
 
Merkez Seyhan İlçesi'nin Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki özel bir hastane önünde 28 Eylül'de motosikletli kişilerin otomatik silahla açtığı ateş sonucu polis memurları Süleyman Çakır ile Bircan İlhanlı şehit oldu. Meslektaşlarını şehit eden teröristleri yakalamak için çalışma başlatan Adana polisi, saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliğini saptadı. Bu sırada gözcülük yaptığı belirlenen B.K., Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu. Polislerin şehit edilmesi nedeniyle arandığını öğrenince teslim olduğunu ileri süren B.K., ancak suçlamayı kabul etmedi. B.K., sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Operasyonlarda terör örgütü üyeliğinden bir çok kez gözaltına alınıp, işlem yapıldığı belirlenen ve denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest kalan V.B. da geçen hafta yakalandı. Suçlamayı kabul etmeyen V.B. de tutuklandı.
 
Polis memurlarının şehit edildiği saldırıyı gerçekleştiren üçüncü kişinin de terör örgütü PKK üyeliğinde poliste kaydı bulunan S.G., olduğunu saptandı. Polisin takibi sonucu yakalanan S.G., iddiaları kabul etmedi ancak görgü tanıkları ve saldırıdan yara almadan kurtulan polis memuru İsa Doğan'ın teşhis edildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde de saptanan S.G., sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.