"2. ve 3. kuşak yetenekler var"

Türk Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Almanya'da yetişen ikinci ve üçüncü kuşak Türk yeteneklerinin olduğunu söyledi.

2. ve 3. kuşak yetenekler var
02 Ekim 2011 Pazar 14:17 tarihinde eklendi.

Hiddik, "Bild am Sonntag" gazetesine verdiği röportajda, "Türkiye ile Almanya yetenekler konusunda rakipler. Bunu mücadeleyi nasıl görüyorsunuz" şeklindeki bir soruya kaşılık, "Bu özel bir yarış. Almanya'da yetişen 2. ve 3. kuşak yetenekler var. Nuri Şahin ve Mehmet Ekici gibi gençler bizden yana karar verdi. Mesut Özil, Alman Futbol Federasyonu için" şeklinde konuştu. 
    
Bu gençlerle telefon açarak temesa geçtiğini anlatan Hiddink, "Gençlere, ailen ile birlikte karar vermelerini söylüyorum. Kalbini dinle. Ben sadece kendi düşüncelerimi ve hedeflerimi anlatıyorum. Benim tarafımdan herhangi bir baskı yok. Ancak çoğunda Almanya yerinde Türkiye için oynamaları olasılığı daha yüksek" dedi. 
    
"Mesut Özil'i takımınızda oynamasını ister miydiniz" şeklindeki bir soruya karşılık da Hiddink, "Tabiki, Ancak DFB için karar vermesini saygı ile karşılıyorum" ifadesini kullandı. 
    
Nuri Şahin'in geleceğin yıldızı olacağını belirten Hiddink, Nuri'nin Real Madrid'de oynamsından dolayı gurur duyduğunu ancak gelişmesi için Almanya'da kalması ve daha sonra İspanya'ya gitmesinin daha iyi olacağını düşündüğünü, Borussia Dortmund'da daha fazla maç tecrübesi kazanabileceğini kaydetti. 
    
Teknik direktör olarak ne kadar çalışacağı yönündeki bir soruya karşılık da, yakında 65 yaşına gireceğinden dolayı bazı belgeler doldurduğunu, şimdi resmi olarak emekli olduğunu ifade etti. 
    
Bırakmayı düşünüp düşünmediği yönünde bir soruya karşılık da, bunu düşünmediğini, futbol çılgını olduğunu, kendisinin zevk alamamasına veya kendisine yakın olan insanların yeni bir şey üretmediğini söylemelerine kadar bu göreve devam edeceğini kaydetti. 
    
Hiddink, Türkiye'nin gelecek hafta Almanya'ya karşı oynayacağı karşılaşma ilgili de, Türk Milli Takımı için zor geçeceğini, grupta ikinci olmak için bu maçı kazanmaları gerektiğini sözlerine ekledi.