20 bin kişi IŞİD'i protesto etti

Şırnak'ın Cizre ile Silopi arasında yaklaşık 20 bin kişi IŞİD'i protesto yürüyüşü düzenledi.

20 bin kişi IŞİDi protesto etti
30 Eylül 2014 Salı 21:14 tarihinde eklendi.
Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Kobani kentine IŞİD'in saldırıları Şırnak'ın Cizre ile Silopi ilçeleri arasındaki uluslararası İpekyolu'nda protesto edildi. İki ilçe arasındaki yaklaşık 30 kilometrelik karayolundaki protesto yürüyüşü için yaklaşık 10 bin kişi Cizre'den, 10 bin kişi de Silopi'den yola çıkarak, slogan ve IŞİD aleyhine sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüş sırasında güvenlik görevlilerinin olmaması dikkat çekti. Silopi çıkışındaki askeri kontrol noktasında ise askerlerin olmadığı görüldü. 
 
Cizre ile Silopi karayolunun 15'inci kilometresinde bir araya gelen yaklaşık 20 bin kişi burada IŞİD'i protesto etti. Bir aracın üzerine çıkan yüzleri kapalı bir grup basın açıklaması yaptı. Kürtçe yapılan basın açıklamasında Kobani halkına destek verildiği belirtilerek, halkın sınıra yürümeleri istendi. Daha sonra grup arasında bulunan yaklaşık 100 kişi Türkiye, Suriye ve Irak sınırının kesiştiği noktaya yürüyüp geri döndü. Karayolu üzerinde bulunanlar ise ateşler yakarak halaylar çekti. 
 
Protesto nedeniyle Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı karayolu da saatlerce çift yönlü olarak trafiğe kapandı. Karayolunun her iki yanında 10 kilometreye varan uzun araç kuyruğu oluştu.