'20 Dakika' hukukçulara saç baş yoldurttu

Tuba Büyüküstün ve İlker Aksum'un başrollerini paylaştığı '20 Dakika' ilk bölümüyle çok konuşuldu. Genel olarak beğenilen dizi, hukuki çarpıklıklarıyla eleştiri konusu oldu.

20 Dakika hukukçulara saç baş yoldurttu
02 Ocak 2013 Çarşamba 16:43 tarihinde eklendi, 2.504 kez okundu.

 

Star TV ’nin merakla beklenen dizisi 20 Dakika’nın ilk bölümü dün akşam izleyiciyle buluştu. Tuba Büyüküstün ve İlker Aksum’un başrollerini paylaştığı ve ‘Next Three Days’ filminden uyarlanan dizi, daha ilk gecesinde Twitter ’da TT oldu, bununla da kalmadı hem övgü hem de eleştirilere özne oldu. 
 
Özellikle dizi süresinin rakiplerine kıyasla daha kısa olması alkışlanırken, gerek sansürlenmesi unutulan küfürlü sahne hem de senaryodaki hukuki çarpıklıklar eleştirildi.
 
Twitter ve Ekşi Sözlük kullanıcıları, ‘sanığın hâkim karşısına çıkmadan tutuklanmasına’, ‘mağdurun ölmediği halde sanığın cinayet suçlamasıyla yargılanmasına’, ‘temyiz işlemindeki uygulama hatasına’ ve ‘dava sürecinin inanılmaz derecede hızlı bitmesine’ tepki gösterdi. 
 
İşte Ekşi Sözlük’teki yorumlar:
 
Gözaltındayken, hâkim karşısına çıkmadan, hakkında tutuklu yargılanması kararı verilen bir kadın var bu dizide. (pilli bebek)
 
E adam henüz ölmemiş. Ölen yoksa cinayet de katil de yoktur. Nasıl cinayet yoksa birini katil diye yargılayabilirsin? Nasıl adam ölmeden mahkeme tarihi verirsin? (naturelgs)
 
Bir avukatın temyize gitmemesi kendi inisiyatifinde olmayıp, müvekkilinin onayı durumu istisna olmak üzere aleyhe kararı temyiz etme zorunluluğu vardır. Senaristleri, danışmanları sınıfta kaldı. Otur sıfır. (antikpatik)
Senaryo danışmanlarının eleştirildiği dizide, Tuba Büyüküstün ve İlker Aksum rolleriyle büyük alkış alırken, dizinin ilk bölümünde en çok dikkat çeken bölüm ise gözden kaçan küfürlü sahne oldu. Hikâyenin ‘kötü adamı’ olan Necmettin Solmaz'ın açıkça ‘Or.spu’ dediği sahne ekrana olduğu gibi yansıdı. Biplenmeyen sahnedeki küfür, ilk bölümüyle ekrana gelen dizinin seyircisini de şaşkına çevirdi.

Radikal