20 dakika yürüyüp, dünyaya bağlanıyorlar

Van'ın Erciş İlçesi'nin Yünören, Sabanbüken, Aksakal ile Yılanlı Mahallesi sakinleri iletişim sıkıntısı yaşıyor.

20 dakika yürüyüp, dünyaya bağlanıyorlar
26 Kasım 2014 Çarşamba 11:24 tarihinde eklendi.
Köylerine yakın bölgede GSM operatörlerinin baz istasyonu olmayan mahalle sakinleri, çareyi yüksek tepelere çkıp sinyal aramakta buluyor. 5 yıldır köylerine baz istasyonu kurdurmaya çalıştıklarını belirten Yünören Mahallesi sakini Atilla Şit, "Yaklaşık 20 dakika yürüyerek çıktığımız Şimşektepe bizi dünyaya bağlıyor" dedi.
Van'ın Erciş İlçesi'ne 25- 30 kilometre uzaklıkta bulanan Yünören, Aksakal, Sabanbüken ile YılanlıMahallesi'nde oturan yaklaşık 3 bin kişi baz istasyonu olmadığı için cep telefonlarını kullanamıyor. GSM operatörlerinin sinyalini bulabilmek için büyük çaba gösteren köylülerin bir bölümü yakınları ve aramak istedikleri yerlerle konuşmaya çalışıyor. 
 
Yaklaşık 5 yıldan bu yana yaptıkları tüm başvurulardan olumsuz yanıt alan köylülerin iletişim kurma merkezi ise Şimşektepe. Mahalle sakinleri yaklaşık 20 dakika yürüdükten sonra çıktıkları köyün en yakınında bulunan Şimşektepe'de düşük de olsa sinyal bulabiliyor. Dakikalarca sinyalin olduğu bölgeyi arayan mahalle sakinleri birkaç dakika konuştuktan sonra yine evlerine dönüyor. Yünören Mahallesi sakinlerinden Atilla Şit, şöyle dedi:
 
"5 yıldır GSM şirketleriyle görüşme yapıyoruz. Bize cep telefonu kullanan 1000 abone bulmamızı istediler. Şu anda bu sayıyı bulduk. Ama bu kez bize ödenek yok diyorlar. İnşallah yetkililer sesimizi duyar ve sorunumuza çare bulunur. Tepelere çıkıp sinyal aramaktan bıktık. Ayrıca kış geliyor. Artık bu tepelere de çıkamaycağız. Çünkü kış burada çok çetin geçiyor."

DHA