20 saat sonra iyi haber

Sivas'ın Koyulhisar İlçesi Bahçe Köyü yakınlarındaki bir maden ocağında dün sabaha karşı meydana gelen göçükte toprak altında kalan 3 işçi yaklaşık 20 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

20 saat sonra iyi haber
16 Kasım 2012 Cuma 09:28 tarihinde eklendi, 1.429 kez okundu.
Koyulhisar ilçesinde, göçük sonucu mahsur kaldıkları maden ocağından 20 saat sonra kurtarılan 3 işçi, tedavilerinin ardından taburcu edildi. 
     
Koyulhisar İlçe Hastanesi Acil Servisi'nde görevli doktor Koray Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 01.30 sıralarında hastanelerine getirilen işçiler Ahmet Yakar (18), Halil Yakar (35) ve Ayhan Akkurt'un (29) tedavilerinin ardından taburcu edildiğini söyledi. 
     
İşçilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Ceylan, ''Olay yerinde hazır bekletilen 112 Acil Servis ekiplerimizce hastanemize getirilerek tedavi altında tutulan işçilerimize gerekli tüm müdahalelerde bulunulmuştur. Madencilere sıvı desteği amaçlı serum takılarak, genel muayeneleri yapılmıştır'' dedi. 
     
Koyulhisar Sağlık Grup Başkanı doktor İrfan Epsileli ise olayı haber alır almaz iki doktor ve tam donanımlı iki ambulansla bölgeye hareket ettiklerini belirterek, ''18 saat boyunca olay yerinde hazır bekleyerek kurtarılan işçilerimize ilk müdahaleyi yapan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' diye konuştu. 
     
Koyulhisar ilçesine bağlı Bahçeköy'de özel bir şirkete ait krom madeninde göçük meydana gelmiş, madenin bulunduğu tepeden kopan toprak ve kaya parçaları, galerinin girişini kapatmıştı. Madende mahsur kalan 3 işçi, yaklaşık 20 saat sonra kurtarılmıştı.