200 bin lirasını zimmetine geçirdi, 5 yıl ceza aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde 2009 yılında muhasip olarak çalışırken belediyeye ait 200 bin lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla yargılanan ve mahkemenin verdiği 5 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Savaş Tezer, yakalanarak cezaevine konuldu.

19 Ağustos 2013 Pazartesi 20:39 tarihinde eklendi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde muhasip olarak çalışan Savaş Tezer hakkında 2009 yılında belediyenin kasasındaki 200 bin TL'yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan Tezer, 5 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay tarafından cezası onanan Tezer, İl Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Başiskele Barbaros Mahallesi'nde yakalandı. Önce Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Savaş Tezer daha sonra Cezaevi'ne gönderildi. 
 
KOOPERATİFİN PARASINI ZİMMETİNE GEÇİRDİ 3 YIL CEZA ALDI
 
Öte yandan bir başka zimmet olayında ise Körfez Yarımca Taşıyıcılar Kooperatifi'nde 1995 yılında zimmetine 60 bin TL para geçirdiği iddiasıyla yargılanan ve yerel mahkemenin verdiği 3 yıl 5 ay yıl 20 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Ali Dağcıoğlu da yakalanarak cezaevine konuldu. 

DHA