200 dolara Galaxy S3

Avrupa, Ortadoğu ve Asya’da 28 ülkede piyasaya sürülen Samsung S III, iPhone 5’in piyasaya çıkmasına daha aylar varken ABD piyasasına beş koldan ‘saldırmayı’ planlıyor.

200 dolara Galaxy S3
04 Haziran 2012 Pazartesi 09:34 tarihinde eklendi, 2.801 kez okundu.

Haziran’da ABD piyasasına sürülecek olan S III’ün perakende fiyatının 200 dolardan başlayacağı belirtildi.
 

Samsung, dünyanın geri kalanında da olduğu gibi S III’ün ABD piyasasındaki promosyon ve pazarlama çalışmalarına müthiş önem veriyor. Güney Kore elektronik üreticisi devinin amiral gemisi kabul edilen Galaxy S III, Verizon, AT&T, Sprint, T-Mobile  ve U.S. Cellular operatörleri tarafından satışa sunulacak.

Telefonun ABD’ye gelecek modelleri hakkında detaylar belirse de, Samsung kesin satış fiyatı ve piyasaya sürülme tarihi hakkında bilgi vermedi.
 
Analistler, HTC One X’te olduğu gibi, S III’ün ABD’de piyasaya sürülecek modelinde 1.5 GHz çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 işlemci olmaası bekliyor. Oysa beklentiler, Samsung’un yeni nesil işlemcisi 1.4Ghz dört çekirdekli Exynos işlemcisi kullanması yönünde.
 
İşlemci peformansının düşük olmasının nedeni olarak, dört çekirdekli çip ile ABD’deki LTE ağlarının uyumsuzluğu gösteriliyor. HTC One X, ABD’de ve diğer ülkelerde Nvidia Tegra 3 işlemciyle piyasaya sürülmüştü.
 
Analistler yine de, Qualcomm'un çift çekirdekli işlemcisinin yeterince hızlı olduğunu ve tüketicinin beklentilerini karşılayacağını belirtti.
 
DONDURMALI SANDVİÇ EN İYİ ONA UYUYOR
Piyasaki en ince akıllı telefonlardan biri olan S III, HD Süper AMOLED görüntü teknolojisi ve bu teknolojiyi yansıtacak 12,1 santim ekran genişliğine sahip. 4G LTE ve HSPA + 42 hızında internet erişimi imkanı sunana S III, HD 1080p video çekim özelliği bulunan 8 mega piksel kamera kullanıyor. S III, Android işletim sisteminin mevcut olan en son versiyonunu Dondurmalı Sandviç’le (4.0) çalışıyor.
 
S III’ü tercih edecek tüketiciler, bu kadar ince bir telefonu düşürme korkusunu daha az yaşayacak. Gorilla Glass ekran kaplamasını üreten Corning, S III için Gorilla Glass 2.0’ı sundu. Kısaca S III’ün darbelere karşı da oldukça dirençli olduğunu söyleyebiliriz.

NTV