200 TL'ye telefon aldı kutusundan çıkan şoke etti

Antalya'da, televizyon reklamlarında gördüğü ve piyasa değeri bin liranın üzerinde olan akıllı cep telefonunu 200 liraya sipariş eden yüzde 97 bedensel engelli Mahmut Sağın, kargoyla gelen telefon sahte ve bozuk çıkınca büyük şok yaşadı.

200 TLye telefon aldı kutusundan çıkan şoke etti
23 Temmuz 2014 Çarşamba 10:08 tarihinde eklendi.
Antalya'da, televizyon reklamlarında gördüğü ve piyasa değeri bin liranın üzerinde olan akıllı cep telefonunu 200 liraya sipariş eden yüzde 97 bedensel engelli Mahmut Sağın, kargoyla gelen telefon sahte ve bozuk çıkınca büyük şok yaşadı.
 
Antalya’nın Kepez İlçesi’nde yaşayan yüzde 97 bedensel engelli 48 yaşındaki Mahmut Sağın, televizyon reklamlarında piyasa değeri bin liranın üzerindeki akıllı cep telefonunun 200 TL’ye satıldığını görünce hemen telefonla sipariş verdiğini söyledi. Kredi kartıyla ödemesini yapan engelli tüketici Mahmut Sağın’a cep telefonu ve faturası üç gün sonra kargo ile gönderildi. Sağın, kutusunu açtığı akıllı cep telefonunun sahte ve bozuk olduğunu, sipariş verdiği numarayı arayıp telefonu iade etmek istediğini ancak karşısında muhatap bulamadığını belirtti.
 
KARGOYLA GELDİ BOZUK ÇIKTI
 
Evli ve iki çocuk babası olan engelli Mahmut Sağın, yatalak olduğu için olayla ilgili şikayette bulanamadığını ifade etti. Sağın, başından geçen olayı şöyle anlattı: "Televizyon satış programlarında telefonun reklamını gördüm. Aradım, orada hanımefendinin birine ’Telefona ihtiyacım var, engelliyim. Bana bu telefonu tavsiye eder misiniz’ dedim. Kadın ’Telefonu tavsiye ederim, imalatı zaten Türkiye’de oluyor’ dedi. ’Telefonu kargodan aldığımda kartımı takarım, çalışırsa alırım, çalışmazsa almam’ dedim, ’Tamam’ dedi. Telefon geldiğinde kargocu bana ’Açamazsın’ dedi. Telefonu aldım, açtığımda telefon çalışmadı." 
 
TELEFONA 200 LİRA ÖDEDİ
 
Telefonu aldığı sipariş hattını arayıp cihazın bozuk olduğunu söylediğini ve kendilerine verdikleri telefon numarasını aradığını dile getiren engelli tüketici Mahmut Sağın, "O gün için bana cevap verdiler, sonra da cevap vermediler. Bir hafta, 10 gün telefonlarıma bakmadılar. Arıyorum şimdi ’Biz satış elemanıyız, bizi ilgilendirmiyor’ diyorlar. Bana başka numara veriyorlar, aradığımda numara engelli çıkıyor. Kimseye ulaşamıyorum. Telefon şu an açılıyor ama dokunmatiği çalışmıyor. Telefonculara da gösterdik. Tamiri için ’Astarı yüzünden pahalıya gelir’ dediler. Telefona 200 lira ödedim, kredi kartıyla. Muhatap bulamıyorum. Şikayette bulunamadım çünkü engelliyim. Tekerlekli sandalye ile çıkmam lazım. Ayakta olsaydım zaten bu olayı yaşamazdım. Bu olay da bana patladı. Benim tek diyeceğim bana telefonun yenisini göndermelerini istiyorum" diye konuştu.