200 yıllık evde mumya kedi

Kuzey Yorkshire'da bulunan bir evin yenileme çalışmaları sırasında tavanda mumyalanmış kedi bulundu.

200 yıllık evde mumya kedi
27 Ocak 2012 Cuma 23:44 tarihinde eklendi, 9.773 kez okundu.

 

İşlerinde profesyonel olan Andrew ve George Hartley için eski evleri yenilemek kafalarına tavandan mumyalanmış bir kedi düşene kadar sıradan bir durumdu.
 
Uzman çift, Kuzey Yorkshire, Knaresborough bölgesinde bir evin tavanını yenilerken üzerlerine kedi görünümlü bir antika düştüğünü zannettiler.
 
Çift işi gereği alçı ve tavanı sökerken çatıdaki bu garip şey birden ortaya çıktı.
 
George Hartley, "Kafamıza düşen bu şeyin oldukça iyi korunduğu ortada ve tahminime göre en az 100 yıldır orada duruyordu." dedi.
 
İnternette yaptıkları araştırmalar ise bu tür mumyalanmış kedilerin çok yaygın olduğunu ortaya çıkardı.
 
Uzmanlar, kedinin ölü ya da diri mumyalanmış olduğundan yüzde yüz emin olmasalar da, hayatta iken mumyalanıp çatıya yerleştirildiğinin olası olduğunu düşünüyorlar.
 


 
 
Bir geleneğe göre ise kediler mumyalanıp evin tavanına ya da duvarına kötü ruhları savmak için konuyordu.
 
Çift, evi yenileme sırasında birçok yerde kuru soğan ve bunun gibi istenmeyen ruhlardan korunmak için farklı eşya kalıntıları bulduklarını belirttiler.
 
Mumyalanmış kediyi bulan çift, "Kedi ölmeden önce mi bu tavana yerleştirilmişti bilmiyoruz ama kedinin dişleri yoktu ve bu dişleri dışarı çıkmak isterken kaybetmiş olabilir. Tek bildiğimiz mükemmel bir şekilde muhafaza edildiği. Bu kediyle ne yapacağımızdan emin değiliz, belki de evin temellerine tekrar gömeriz" dedi.

Objektif Haber