200 yıllık gelenek yeniden canlandı

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 8 köyün katılımıyla Ortaköy'de gerçekleştirilen iftarda 200 yıllık gelenek yeniden hayat buldu

16 Temmuz 2013 Salı 23:49 tarihinde eklendi.

Orhaneli Belediyesi tarafından düzenlenen iftara Başköy, Çınarcık, Ortaköy, Süleymanbey, Koçuköy, Erenler, Nalınlar ve Göktepe köylerinde yaşan yaklaşık 2000 kişi katıldı.

Ortaköy piknik alanında 1400 yaşındaki tarihi çınarın bulunduğu alanda yapılan iftar Kur'an-ı Kerim okunması, toplu dua ve teravih namazı ile devam etti. Geleneksel Ramazan eğlencelerinin de yapıldığı iftarda sihirbazlar ve palyaçolar çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu şunları söyledi: "200 yıldır aralarında husumet bulunan 8 köyün halkı, Orhaneli Belediyesi'nin düzenlediği iftarda buluştu. Adı geçen köylerimiz arasında husumet ve düşmanlık yok. Biz belediye olarak İlbiseler Yöresi diye adlandırılan 8 köye Ortaköy'deki 1400 yıllık tarihi çınarın bulunduğu alanda iftar verdik.

Yaklaşık 200 yıl öncesine kadar köylerin cuma namazları birlikte kıldığı tarihi çınarın bulunduğu yerde yıllar sonra köylerimiz ve köylülerimiz bir araya geldi. 8 köyden yaklaşık 2000 kişinin katıldığı iftar çok güzel bir şekilde geçti. Ne benim orda yaptığım konuşmada ne açıklamalarımda ne de konuyla ilgili belediye internet sitemizde 'husumetinizi gidermek, barıştırmak' gibi bir beyanım oldu. Köylerimiz arasında husumet yoktur."


CİHAN