2011'in en iyi güreşçisi Kayaalp

Dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, FILA tarafından stilinin en iyi güreşçisi seçildi.

2011in en iyi güreşçisi Kayaalp
07 Şubat 2012 Salı 23:48 tarihinde eklendi, 1.563 kez okundu.

 

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) Teknik Komitesi 2011 yılında İstanbul'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda, 120 kiloda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp'i grekoromen stilin en iyi güreşçisi olarak ilan etti.

2010 yılında yapılan Avrupa Gençler Şampiyonası'ndan sonra grekoromen, serbest ve bayanlar güreşinde yılın en iyi güreşçilerini seçme kararı alan FILA, Rıza Kayaalp'i 2011'in en iyisi olarak podyumun en üst basamağına çıkardı.

FILA'nın yayınladığı 2012 Ocak bülteninde olimpiyat oyunları, dünya şampiyonası, golden grand prix turnuvaları ve kıta şampiyonasında güreşçilerin aldıkları derecelere göre yaptığı puanlama ile Rıza Kayaalp'i grekoromen stilin en iyi güreşçisi olarak seçti.

FILA, 2011'de Almanya'nın Dortmund şehrinde yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olarak gümüş madalya kazanan ve sonrasında Eylül ayında İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda 120 kiloda kazandığı altın madalya ile Türkiye'nin gururu olan Rıza Kayaalp'e 22 puan verdi. Rıza Kayaalp 22 puanla grekoromenin en büyüğü olurken, serbest stilde Azeri güreşçi Sharif Sharifov 21 puanla en iyi güreşçi oldu. Bayanlarda ise yine Azerbaycan'dan Mariya Stadnyk 22 puanla en iyi güreşçi seçildi.

Federasyon Başkanı Bekir Çeker, Rıza Kayaalp'in FILA tarafından grekoromen stilde en iyi güreşçi seçilmesinin ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, ''Rıza Kayaalp ve diğer güreşçilerimiz inşallah Londra Olimpiyatları'nda da altın madalya kazanacak. Türk milleti Londra'da Türk güreşi ile gururlanacak'' dedi.

Grekoromen Milli Takım Teknik Direktörü Mehmet Akif Pirim de Rıza Kayaalp'in bu günlere kolay gelmediğine işaret ederek, ''Antrenman, beslenme alışkanlıkları ve günlük sosyal yaşamı Rıza Kayaalp'i haklı olarak buraya taşıdı. Kendisiyle gurur duyuyorum. Antrenörü olmak da ayrı bir onur kaynağı. İnşallah Londra Olimpiyatları'ndan altın madalya alarak dönecektir'' diye konuştu.