2012 kehanetini bitirecek keşif

Guatemala’nın yağmur ormanlarında bulunan antik Maya kenti Xultun’da, 21 Aralık 2012’de sona eren Haab takviminin sonrasındaki tarihlere işaret eden yeni bir takvim bulundu.

2012 kehanetini bitirecek keşif
11 Mayıs 2012 Cuma 09:12 tarihinde eklendi, 1.301 kez okundu.

 

Guatemala’nın kuzeybatısında yağmur ormanlarındaki antik Maya kenti Xultun kalıntılarında arkeologlar, kraliyet katiplerinin astronomi kayıtlarını çizdiği, kara tahta şeklinde kullandıkları duvarların olduğu 1,8 metrekarelik küçük bir oda buldu.
 
Duvarlardaki çizimler, Mayaların bilinen en eski astronomi takvimini ortaya çıkardı. Amerikan 2009 yapımı "2012" adlı filme de konu olan Maya Takvimi'nden yola çıkılan inanışa göre, Aralık ayında dünyanın sonu gelecek.
 
Fakat Science dergisinde yayınlanan yeni keşfe göre, geçmişi 9'uncu yüzyılın öncesine dayanan takvim, esasında 2012'inin sonrasındaki tarihlere işaret ediyor.
 
ABD'deki Boston Üniversitesi'nden William Saturno, Maya takviminin dünyanın sonunu tahmin etmediğini söyleyerek, "Antik Maya, dünyanın bugünden 7 bin yıl daha devam edeceğini tahmin ediyor. Dünyanın sonu için araştırmalara devam ediyoruz" dedi.
 
"MÜKEMMEL SÜRPRİZ"
 
Teksas Üniversitesi’nden arkeolog David Stuart, “Maya takvimi milyonlarca, milyarlarca yıl devam edecek. Hatta, aklımıza bile getiremeyeceğimiz süreler boyu sürecek” dedi.
 
Pennsylvania Arkeoloji ve Antropoloji Müzesi Üniversitesi'nin Maya takvimi uzmanlarından Simon Martin son keşfi, "Gerçekten mükemmel bir sürpriz" olarak niteledi. Xultun kalıntıları ilk olarak 1912'de keşfedilmişti.

NTV