2014’ün ilk kitap fuarı

Bu yıl 8.'si düzenlenen Ankara Kitap Fuarı ATO Congresium’da başladı. Yaklaşık 250 yayınevinin biraraya geldiği fuarda imza günleri, söyleşiler, konferanslar düzenlenecek.

2014ün ilk kitap fuarı
03 Ocak 2014 Cuma 14:19 tarihinde eklendi.
Ankara’nın Kızılay, Ulus, Cebeci gibi önemli merkezlerinden fuar alanına ücretsiz servisler kaldırılıyor. Bazı yayınevlerinde yüzde 30’lara varan indirimler söz konusu. Fuarda bu yılın konuk ülkesi ise İtalya. 
 
Eylül Fuarcılık tarafından organize edilen Ankara Kitap Fuarı'nın 8.’si bu yıl ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. 3-12 Ocak tarihleri arasında kitapseverleri ağırlayacak 8. Ankara Kitap Fuarı’na yılın ilk kitap fuarı olması nedeniyle yoğun bir ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor. Fuar alanında ücretsiz otopark bulunurken, Ankara’nın belli merkezlerinden ücretsiz servisler de hizmet verecek. Yetişkinler için giriş ücreti 1 lirayken, öğretmenler, öğrenciler ve engelliler ücretsiz olarak fuarı gezebilecek. 
 
Bu yıl fuara çok sayıda sahaf da katılıyor. Kendilerine ayrılan özel bölümde 24 sahaf dükkanı, posterleri, pulları, kitapları ve birbirinden değerli eski dergi sayılarıyla ziyaretçilerini bekliyor. Fuar açılmadan önce soğuk havaya rağmen kitapla buluşmak için Ankara’nın dört bir yanından gelen kitap kurtları, stantlar arasında kitap arayışına girdi. Yayınevleri de yüzde 20 ile 30 arasında değişen indirim oranlarıyla yılın ilk kitap fuarından karlı ayrılmanın hesabını yapıyor. Ankara’da öğrenci varlığının çok yüksek olması nedeniyle yayınevleri özellikle ‘çok satan’ kitapların daha çok tercih edileceğini düşünüyor. 
 
Eylül Fuarcılık Proje Sorumlusu Vahap Kalkan, fuara bu yıl rekor düzeyde bir katılım beklediklerini söyledi. Geçen yıl düzenlenen fuarı 100 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Kalkan, bu yıl 150 ziyaretçiyi geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Kalkan, Türkiye’nin en büyük yayınevlerinin fuarda yer aldığını aktardı.