"2015'te fırtına olur"

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, tutuklu vekillerle ilgili yasaları değiştirelim çağrısı yaparak, "Çıkan çıktı, bundan sonrası bizi ilgilendirmez dersek 2015'te fırtına olur. Lüzumsuz tartışmalarla Türkiye'yi germeyelim" dedi.

2015te fırtına olur
03 Ocak 2014 Cuma 11:45 tarihinde eklendi, 1.098 kez okundu.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Çiçek, "2014'ün başında herkes bir özeleştiri yaparsa daha önce yaşadığımız sıkıntıların bir kısmını bu dönem yaşamayız. Özeleştiri için sağduyuya, sükunete, normalleşmeye gerginliklerden uzak, birbirimizi anlamaya ihtiyacımız var. Açıkca ifade etmek isterim ki bir barış ve kardeşlik diline ihtiyacımız var.
 
Anayasanın 138. maddesi (Mahkemelerin Bağımsızlığı maddesi), bu memlekette ölmüştür.
 
Tutuklu vekillerle ilgili eğer bu işi flu noktada bırakırsanız, her zaman geçerli kuralları koyamazsanız 2015 seçimlerinde bu kurallar aynen devam eder gider. Sadece Anayasa Mahkemesi'nin gösterdiği yoldan giderek bu işe bir çözüm bulmaya çalışırsak bu bir ferdi çözümdür. Ben kurumsal çözümden bahsediyorum. Yarın Türkiye'de çok daha karmaşık siyasi sorunlara kapı aralamış oluruz. Ben bu kadarını söyleyim kim ne anlayacaksa anlasın. Yasaları arkadan dolaşmak yerine gelin yasaları değiştirelim, bu bizim elimizde. İster tutuklu, ister hükmü kesinleşmiş, ister yargıtay yolunda vekiller için gelin yasaları değiştirelim. Çıkan çıktı, bundan sonrası bizi ilgilendirmez dersek 2015'te fırtına olur. Kimse bugünün işini yarına bırakmasın, lüzumsuz tartışmalarla Türkiye'yi germeyelim.
 
Aanayasa Uzlaşma Komisyonu tutanaklarını internet sitemize koyduk. Partiler olarak çok çaba sarfettik. Anayasa'nın ana kolonlarında sorunlar var. Ana kolonlar siyasi partilerin varlık sebebi. Bir görüş birliği olmadı" dedi.