"2020 için oyum Türkiye'ye"

İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen UEFA Kongresi sonrası UEFA Başkanı Michel Platini, Genel Sekreter Gianni Infantino ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı.

2020 için oyum Türkiyeye
22 Mart 2012 Perşembe 14:22 tarihinde eklendi, 1.203 kez okundu.

UEFA Başkanı Michel Platini, UEFA Kongresi'sinin yapıldığı İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 
Platini şunları söyledi: "Kulüp başkanı usulsüzlük yaparsa kulübün tamamı cezalandırılmamalı. Ama ne yazık ki sistem bu şekilde işlemiyor. Yöneticilerin yaptıklarını kulüpler ödüyor, sistem böyle işliyor.
 
İki gün önce Başbakan'la görüştüğümde cezanın ayrılması, kulüplerin cezalandırılmaması konusunu bana da iletti."
 
2020 İÇİN OYUM TÜRKİYE'YE
2020'de Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası ve olimpiyat oyunlarına aday olduğunu hatırlatan Platini, "Hem olimpiyat, hem Avrupa Şampiyonası olmaz. Avrupa Futbol Şampiyonası'nı istiyorsanız, Türkiye olimpiyat oyunları adaylığından çekilmeli. Ben Türkiye için oy vereceğim. 2020 için Türkiye'nin adaylık dosyası çok güçlü" dedi.
 
INFANTINO: EN UFAK ŞÜPHE CEZA GETİRİR
UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino da şikeyle ilgili bir soruya "Şike konusunda politikamız ve tolerans kriterimiz çok açık. Bu konuda taviz verebilmemiz mümkün değil. Şikenin amaca ulaşması ya da ulaşmaması bizim için bir şey ifade etmiyor. En ufak şüphe bile ceza getirecektir" şeklinde yanıt verdi.