2020 İstanbul’a Londra modeli

Türkiye’nin 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı sürecinde İngiltere ile yapılacak çalışmalarla İstanbul’a Londra modeli uygulanacak.

2020 İstanbula Londra modeli
19 Şubat 2013 Salı 13:21 tarihinde eklendi.

 

İngiltere Spor ve Turizm Bakanı Hugh Robertson ve beraberindeki heyet Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda her iki bakan ve heyetler İstanbul’un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı ve Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nda yapılan çalışmaları masaya yatırdı. Toplantıda İngiltere’nin her konuda Türkiye’ye yardımcı olacağı ve tecrübelerini aktaracağı öğrenilirken İstanbul’a olimpiyat sürecinde Londra modeli uygulanacağı belirtildi. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda aktif rol alan organizasyon yetkililerinin yer aldığı toplantıda, Türkiye’de yapılacak çalışmalarda tecrübelerini paylaşacak.
 
BAKAN KILIÇ: LONDRA’NIN DESTEĞİYLE DAHA İYİ BİR OLİMPİYAT GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
 
Toplantı sonrası basın mensuplarının karşısına çıkan her iki bakan açıklamalarda bulundu. İngiliz Bakan Robertson’un 2012 Londra ve paralimpik oyunları ile ilgili deneyimlerinin kendileriyle paylaştığını dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şunları söyledi:
 
"Londra’da tam anlamıyla kusursuz bir organizasyon gerçekleştirildi. İngiliz Bakan’ın da desteğiyle Londra’dan daha iyi bir olimpiyat gerçekleştirmek istiyoruz. Londra’da sayın bakandan gördüğümüz dostluk bu süreçte deneyimlerini paylaşma noktasında devam edecektir."
 
İNGİLİZ BAKAN ROBERTSON: KULİS VE KAMPANYA ÇALIŞMALARI ÇOK ÖNEMLİ
 
Türkiye ve Türk sporu için bu heyecanlı bir dönemde Ankara’da bulunmanın çok güzel olduğunu belirten İngiliz Bakan Robertson ise, "Biliyorumki İstanbul’un olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapma teklifi Avrupa ve Asya’nın en iyi yönlerini bir araya getiriyor. İstanbul’un bu en iyi yönleri muhteşem manzarası, tarihi geçmişi ile birleşiyor. Bugün buraya heyetimle birlikte geldim. Olimpiyat hedefinizde her türlü yardımı sunmaya hazırız." dedi.
 
Bir basın mensubunun İstanbul’un adaylık şansının ne kadar olduğunu yönündeki soruya ise Bakan Robertson, "İstanbul’un olimpiyat adaylığı için şansı oldukça iyi." diyerek şöyle cevap verdi:
 
"Aslına bakıldığında şu unutulmamalı. Birçok kişi bu durumu unutuyor. Biz Londra’yı aday gösterdiğimizde favori ülkeler arasında 3. sırada bulunuyorduk. Ama daha sonra yaptığımız çalışmalarla adaylığı kazandık. Kalan 6 aylık süreçte Türkiye’nin yapacağı kulis ve kampanya çalışmaları için çok önemli olacak. Yine oylamanın yapılacağı gün yapılacak sunum büyük önem arz edecek. İstanbul’un bu alanda şansını çok güçlü görüyorum."
 
Öte yandan İngiltere Spor ve Turizm Bakanı Hugh Robertson'un yakasına taktığı İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylık rozeti ise dikkat çekti.

CİHAN