"2023 Atatürk Cumhuriyeti olacaktır"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde katıldığı konferansta, AK Parti hükümetini kastederek, "2023 asla onların planladığı gibi dönüştürülmüş bir cumhuriyet değil, gerçek anlamda Atatürk cumhuriyeti olacaktır" dedi.

2023 Atatürk Cumhuriyeti olacaktır
12 Ocak 2014 Pazar 18:22 tarihinde eklendi.
 
ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ADD Alanya Şubesi'nin Alanya Ticaret Ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferansı, CHP Alanya Belediye Başkan adayı Şefik Türktaş, ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Taş, ADD Alanya Şube Başkanı Serdar Köseoğlu ile ADD, CHP, Eğitim İş Sendikası, İşçi Partisi ve Tüm Gençlik Birliği üyesi yaklaşık 400 kişi izledi.
 
17 ARALIK BİR SONUÇTUR
 
Konuşmasında '17 Aralık operasyonu' ve 'Gezi Parkı' eylemlerine değinen Tansel Çölaşan, "17 Aralık bir sonuçtur. Yolsuzluklar onları bitirmiştir. Sistem zaten yolsuzluklar üzerine kurulmuştur. Hukuksuzluk ve yolsuzluk üzerine oturtulmuş bir sistemin o hukuksuzluklar ve yolsuzluklar arasında sonlanması da normaldir. Ancak bunun arkasında Gezi Parkı eylemlerinin çok büyük payı var. Halk tepkisini koydu" dedi.
 
HALK TAKSİM'DE 'DUR' DEDİ
 
Gezi Parkı eylemleriyle birlikte cumhuriyet, Atatürk ve demokrasi bilincinin var olduğunun ortaya çıktığını belirten Çölaşan, "Hiçbir şey Taksim'den önceki gibi değil. Çünkü halk Taksim'de 'dur' dedi. Dolayısıyla yolsuzlukların böylece bir anda ortaya çıkmasında da bizlerin çok büyük rolü var. Çünkü biz yaptık" diye konuştu.
 
İLK GAZI BEN YEDİM
 
29 Ekim'de polisten biber gazı yediğini, bundan onur duyduğunu kaydeden Çölaşan şöyle dedi:
 
"Ankara'da ilk gazı ben yedim. Otobüsün üzerinde polis kardeşlerime 'Sizin de gönlünüz bizde' derken gazı yedim. O eylemler için 'ADD'nin rolü budur' derken abartmıyorum. Bunu tespit edelim. Bu gerçekleri bilmenizi istiyorum. Bunlar, her türlü hileyle 2015 seçimini de alsalar, sonunda gidecekler. 2023 bu gidişle asla onların planladığı gibi dönüştürülmüş bir cumhuriyet değil, cumhuriyetin yeniden canlanarak gerçek anlamda Atatürk cumhuriyeti olacaktır."

DHA