2023’te uzaya gideceğiz!

THK Genel Başkanı Yıldırım, ”Hedefimiz 2023’te ülkemizin imkanlarıyla üreteceğimiz uzay gemisi ile uzaya gitmek” diye konuştu

2023te uzaya gideceğiz!
23 Nisan 2012 Pazartesi 10:20 tarihinde eklendi, 2.097 kez okundu.

 

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, kurumun Türkiye’nin bir havacılık eğitimi ile hava araçlarının üretildiği ve bakımlarının yapıldığı bir merkez olması için çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek şöyle konuştu:
 
“Türkiye’nin dünya çapında bir havacılık eğitim merkezi olması için özel havacılık üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ni kurduk. Dünyadaki 37 üniversiteden birisi Türkiye’de kuruldu. 
 
Bu üniversite 2011-2012’de eğitime başladı. Üniversitenin önderliğinde THK’nın uçak fabrikası kurma çalışması da başlatıldı. Şu anda uçak fabrikasının faaliyete geçirilmesi için çalışmalar devam ediyor ve muhtemelen haziran ayında açılışı yapılacak. İnşallah 2013’te deneme uçuşlarına başlayarak 2014’te üretime başlayacağız. Bu fabrikada üretilecek uçaklarla Türk havacılığına çok önemli hizmetler sunacağız. Başlangıçta 2 ve 4 kişilik uçaklar. Takiben bunların denize ve göle inen amfibik olanlarını üreteceğiz. Devamında da 10 ve 20 yolcu taşıyacak büyüklükteki uçakları üreteceğiz.
 
‘Kabiliyetimiz var’
Temel hedefimiz 2023 yılında ülkemizin imkanlarını kullanarak üreteceğimiz uzay gemisi ile uzaya gitmektir. Bunu da yapacak imkan, kabiliyet ve kudrete sahibiz. Türk milletinin çalışarak yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Hele de arkasında ülkenin desteği varsa.”