21 Aralık 2012 kehanetinde maya tutmadı

Günlerdir “kıyamet” kopacağı öne sürülen 21 Aralık tarihi gelip çattı. “Kıyamet” saati olan 13.11’de beklenildiği gibi dünyaya hiçbir şey olmadı. Şirince köyüne gelen ziyaretçi sayısının azlığı esnafı üzdü.

21 Aralık 2012 kehanetinde maya tutmadı
21 Aralık 2012 Cuma 13:11 tarihinde eklendi, 5.223 kez okundu.

İddialarına göre Türkiye saatiyle 13.11'de Maya takvimi sona ermiş olacak ve o anlarda dünya karanlığa gömülecekti. 

 
21 Aralık çılgınlığı öyle bir boyutlara ulaştı ki Çin'den Amerika'ya kadar tüm dünyayı sardı. Kimi sığınak hazırladı, kimi yiyecek depoladı.

Ne bilim adamları bu inanıştan insanları vazgeçirebildi ne din adamları... Kıyamet bekleyenler için bu kehanette neyse ki hüsranla bitti. 

TEKBİR GETİRDİ
Köye gelen Selçuk Müftüsü, vaaz konuşmasında Şirincelileri uyardı. Müftü, "Kıyamet günü gelecek ancak o gün bugün değil. Kıyamet söylentilerine inanmayın" dedi.
 
Bu arada, ''kıyamet'' söylentilerine tekbir getirerek tepki gösteren bir kişi, köy sokaklarındaki yürüyüşünde Kuran'ı Kerim'den ayetler okudu.
 
'ÇARŞI KIYAMETE KARŞI'
Öte yandan, Şirince köyüne bazı taraftar gruplarının da geldiği görüldü. Beşiktaş’ın Çarşı Grubu’na mensup taraftarlar “Çarşı kıyamete karşı” sloganları attı.
 
PARASINI ÖDEYİP GELMEDİLER
Tarihinin en kalabalık ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefleyen konaklama tesisleri, büyük hayal kırıklığına uğradı.
 
Köyde, aşırı ilgi nedeniyle kaos ortamı yaşanabileceği yönündeki endişeler, köydeki pansiyon ve butik otel işletmelerinde yaptırılan rezervasyonların iptal edilmesine yol açtı.
 
Kaos ortamına girmek istemeyen bazı turistlerin ücretlerini ödemelerine rağmen rezervasyonlarını iptal ettirdikleri öğrenildi.
 
BUGARACH VE ŞİRİNCE
Maya takviminde 21 Aralık tarihinde kıyamet kopacağı öne sürülüyordu. İnanışa göre; kıyametten Fransa'nın güneyindeki Bugarach köyü ile İzmir'in Şirince köyü etkilenmeyecek.