21 Aralık 2012'de Şirince'nin sırrı: Maden Dağı

İnsanlık tarihi Mayalar'a kilitlendi. Zira Milattan Önce yaşayan uygarlığa göre, dünyadaki yaşam 21 Aralık 2012'de sona erecekti.

21 Aralık 2012de Şirincenin sırrı: Maden Dağı
15 Aralık 2012 Cumartesi 12:06 tarihinde eklendi, 5.821 kez okundu.

Hayatta kalmak için gerekli sır ise iki bölgede gizliydi. Bunlardan biri Fransa'daki Bugarach ile İzmir'in şirin köyü Şirince'ydi. İşte 21 Aralık'a günler kala Takvim gazetesi, Şirince'ye gitti. Çünkü Maya Uygarlığı'na göre Şirince'nin sırrı, sırtını dayadığı Maden Dağı'nda gizliydi. Peki Şirince'deki dağın gizemi neydi? Yüzyıllar önce beyaz mermerlerin çıkarıldığı dağ, Maya Takvimi'ne girdi.


 
ÜNLÜ İSİMLER AKIN EDECEK
Buna göre Mayalar'ı simgeleyen M şeklindeki Maden Dağı, 21 Aralık'ta ayakta kalacak. Nuh Tufanı'nda bu tepeye oturan gemi, 21 Aralık günü tekrar ortaya çıkacak. Dağın ortasına oturacak. Gemiye binenler de kurtulacak. Gemiye binmek isteyen ünlü isimler de önümüzdeki hafta Şirince'ye gidecek. Takvim'in edindiği bilgelere göre Jennifer Lopez de çocukları ile soluğu Şirince'de alacak. Bu furyaya Japon Prensesi de katılacak. Ayrıca milyarder Amerikalı bir işadamı da o tarihte Şirince'de olacak. Hatta Semra Özal ve ailesinin yerleştiği Markiz Konakları'na yerleşecek.
 
MAYALARIN ÖNGÖRÜSÜ
Orta Amerika ülkesi Guetemala'da bulunan Maya Takvimi, Mayalar'ın geleceğe dair öngörülerini barındırıyor. Milattan Önce yaşayan Mayalar'a göre Marduk gezegeni, 21 Aralık'ta dünyaya çarparak kıyamete yol açacak. Ancak kendilerini 'Mavi Enerji Grubu' olarak tanıtan topluluğa göre kıyametten Şirince ile Fransa'nın güneyindeki Bugarach Köyü etkilenmeyecek.
 
GÜNAY: "HERKES YER AYIRTSIN"
Kıyamet Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da gündemindeydi. Günay, "Herkes Şirince'de yer ayırtsın. Ama yer bulamayanlar da endişe etmesin. Çünkü 22 Aralık'ta Şirince'de görüşeceğiz" dedi.
 
KIYAMET MENÜSÜ
Turistler 21 Aralık için Şirince'ye akın etti. Yöre halkı, o güne özel mönüler hazırladı. Artemis restoranda hazırlanan kıyamet mönüsü ise ağızları sulandırdı. Mönüde, kıyamet çorbası, ateş pilavı, cennet kebabı, yasak elma tatlısı, 212 şarabı ve son dem çayı vardı.
 
KIYAMET TWITTER'DA
Kıyamet fırtınası ise en çok sosyal paylaşım sitesi Twitter'daydı. İşte o yorumlar:
Kıyamet kopsa Polat Alemdar yaralı kurtulur.
Şirince'ye gidemiycem ama adım Şirin kurtarmaz mı?
Aydın - İzmir otoyolunun Şirince çıkışına 'Kıyametten önce son çıkış' yazılsın.
Kıyamet kopmazsa, "Maya tutmadı" espirisini asla yapmam.
Kıyamet umarım kopar. Finallere çalışmayız.
Metrobüse biri biner biri bakar, kıyamet ondar kopar.
Kıyamet kaçta kopar ona göre işlerimi ayarlıcam?
Dedeme "Kıyamet kopacak mı?" dedim, "Çok şükür" dedi. Biliyor söylemiyor.