21 Aralık'ta çifte kıyamet

‘Maya Takvimi’ efsanesine göre 21 Aralık dünyanın son günü. Tabii buna inanan sayı az. Ancak CERN, ünlü ‘çarpışma deneyi’ni aynı gün yapacağını açıklayınca ürpertinin boyutları büyüdü.

21 Aralıkta çifte kıyamet
08 Aralık 2012 Cumartesi 09:53 tarihinde eklendi, 4.202 kez okundu.

 

Maya takvimine göre 21 Aralık’ta dünya üzerindeki yaşamın sona ereceğini düşünen birçok insan var. Bilimsel olarak bu düşüncenin gerçekleşme ihtimali olmasa da Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) yapılacak en kapsamlı araştırmasını 17 Aralık-21 Aralık 2012 tarihleri arasında yapacağını açıkladı.

Komplo teorisyenleri arasında büyük bir tartışma yaratan bu araştırmada, CERN’de bilim adamları Büyük Hadron Çarpıştırıcısı ile tanrı parçacığı olarak da bilinen Higgs maddesinin çok daha üzerinde bir voltaj değeriyle deneye sokacak. Büyük Hadron Çarpıştırıcısı, bu uzun ve yoğun sürecin ardından 2014’e kadar kullanımdışı kalacak. Komplo teorisyenleri, CERN deneyinde bir aksaklık çıkması durumunda kıyametin geleceğini öne sürerek yetkilileri uyardı.
 
Medvedev: Kıyamet olmayacak
 
Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev de ‘Dünyanın sonu gelecek mi?’ tartışmalarına katıldı. Dün ülkenin önde gelen 5 kanalında yayınlanan gazetecilerle yaptığı canlı söyleşide Medvedev, “Dünyanın sonunun geleceğine inanmıyorum. Ama bu yılın sonunun geleceğine inanıyorum. Rus vatandaşlarına bu konuda bir tavsiyede bulunmak istiyorum, bu yılın sonu için iyi hazırlanalım ve yeni yılı iyi karşılayalım. Hayatımın gidişinden mummunum ve yaptığım iş beni tatmin ediyor. Her insan için etrafının sevdikleriyle çevrili olması çok önemli. Dünyanın sonu bu yıl sonunda olmayacak” diye konuştu.

Vatan Gazetesi