21 yıl sonra yeniden birlikteler

Litvanya'da başlayacak UEFA U19 Avrupa Şampiyonası, Milli Takımı'n teknik heyetinde yer alan Okan Buruk ve Emre Aşık için farklı bir anlam taşıyor.

19 Temmuz 2013 Cuma 18:33 tarihinde eklendi.

Takım teknik sorumlusu Okan Buruk ve yardımcılığını yapacak olan Emre Aşık, bundan tam 21 yıl önce 1992'de o zamanki adıyla Avrupa Gençler Şampiyonluğu'nu elde eden ay-yıldızlıların kadrosunda futbolcu olarak yer aldı. İkili şimdi aynı turnuvada teknik adam olarak kupaya bir kez daha ulaşmayı hedefliyor.

Galatasaray'da oynarken U18 Milli Takımı'yla Avrupa şampiyonasına katılan Okan Buruk, o şampiyonadan sonra A Milli Takım ile 2000 Avrupa Şampiyonası ve dünya üçüncülüğü elde ettiği 2002 Dünya Kupası heyecanı yaşadı.

A Milli Takım'daki antrenörlük görevinin yanı sıra U19 Avrupa Şampiyonası'nda teknik sorumlu olarak görev alan Okan Buruk, 1992 Avrupa şampiyonluğu ile ilgili, "O gün için çok önemli bir başarıydı. İlk kez bir Türk takımı, takım başarısı yakalamıştı. Şampiyonluk sanki yıllar sonra Türk futbolunun geleceği adına da bir mesajdı sanki. Başarıda hocamız Serpil Hamdi Tüzün'ün oyun felsefesinin önemi çok büyüktü.

Bugünkü basın toplantısında kupanın üstünde 1992 şampiyonu olarak Türkiye'nin adını görünce o güzel günlere geri döndüm. Şampiyon olduktan 3 ay sonra A Milli Takım'a çağırılmıştım, coşkumun, sevincimin ikiye katlandığını bugün gibi hatırlıyorum. Bu anlamda da 1992'deki şampiyonluğu hiç unutmam. Sarı kart cezalısı olduğum için final maçında oynayamamıştım." dedi.

"OYUNCULARIMIZ DA AYNI BAŞARIYI YAKALAYABİLİR"

Bursa ekiplerinden Sönmez Filamentspor formasını giyerken Avrupa Gençler Şampiyonluğu'nu kazanan milli takımda yer alan Emre Aşık ise, o şampiyonadan 1 yıl sonra Avustralya'da yapılan Dünya Gençler Şampiyonası'nda da forma giydi. Emre Aşık, A Milli Takımla 2002'de dünya üçüncülüğü, 2008'de de Avrupa üçüncülüğü zaferlerini yaşadı.

U20, U19 ve U18 Milli Takım'da antrenörlük yapan Emre Aşık, Avrupa şampiyonluğu ile ilgili olarak, "Çok ciddi bir başarı elde etmiştik. Mücadeleci, hırçın bir takımdık. Bu başarı, futboldaki geleceğimin kapısını da açtı. Transferlerimi de bu maçtan sonra yaptığımı hatırlıyorum. Bugün artık yetiştirici konumdayız. 21 yıl çok uzun bir süre. Şu anki kadromuz da aynı başarıyı yakalayabilecek güçte." ifadelerini kullandı.


CİHAN