22 milyar dolarlık sultan İstanbul'da

Başbakan Erdoğan, Türkiye'ye gelen Brunei Sultanı Hasan el-Bulkiye Muizziddin Va'dulah ile 1 saatten fazla görüştü. Sultan İstanbul'a inişinde altın kaplamalı uçağını kendisi indirdi.

22 milyar dolarlık sultan İstanbulda
07 Nisan 2012 Cumartesi 13:40 tarihinde eklendi, 2.225 kez okundu.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brunei Darüsselam Sultanı Hasan el-Bulkiye Muizziddin Va'dulah ile 1 saatten fazla görüştü.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak bugün Türkiye'ye gelen Brunei Darüsselam Sultanı, saat 11.30'da Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne geldi.
 
Brunei Darüsselam Sultanı Hasan el-Bulkiye Muizziddin Va'dulah'tan kısa bir süre önce ofise gelen Başbakan Erdoğan, konuğunu ofisin bahçesinde karşıladı.
 
Anadolu Ajansı ve TRT'nin kısa süre görüntü almasına izin verilen ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da hazır bulunduğu Erdoğan-Brunei Darüsselam Sultanı görüşmesi, basına kapalı yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü.
 
Brunei Darüsselam Sultanı Hasan el-Bulkiye Muizziddin Va'dulah'a ofise gelişinde ve gidişinde makam aracında Bakan Bağış da eşlik etti.
 
UÇAĞI KENDİ İNDİRDİ
Sultan İstanbul'a gelişinde Boeing 747-400 tipi uçağını Atatürk Havalimanı'na kendisi indirdi. Kule görevlilerinin İngilizce "Majesteleri ülkemize hoş geldiniz" sözlerine teşekkür ederek yanıt verdi.
 
22 MİLYAR DOLARLIK SERVETİ VAR
Erdoğan'ın görüştüğü Brunei Sultanı 22 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zengin isimlerinden biri.
 
Asya'da Borneo Adası üzerinde küçük bir ülke olan brunei'nin 66 yaşındaki sultanı dünyanın en büyük sarayı olan 1788 odalı Istana Nurul Iman'da yaşıyor.
 
Zenginliği dillere destan olan sultanın altın kaplamalarla döşenmiş bir Boeing 747 ile 6 küçük uçağı ve 2 helikopteri var.
 
Sultanın ayrıca Guinness Rekorlar Kitabı'na giren biri altından 7 bin araçlık otomobil koleksiyonu da var.