22 Temmuz Operasyonu'nda 12 tutuklama

22 Temmuz soruşturmasında Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı, 5 kişi serbest bırakıldı.

22 Temmuz Operasyonunda 12 tutuklama
26 Temmuz 2014 Cumartesi 13:37 tarihinde eklendi.
İstanbul Adalet Sarayı’nda devam eden sorgulamada; aralarında eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve sağlık kontrolünde ellerindeki kelepçeleri göstermesiyle sosyal medyada gündem olan Hayati Başdağ bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Tutuklanan diğer isimler ise şöyle: Erol Demirhan, Hikmet Kopar, Abdülhalim Sönmez, Hasan Hüseyin Danacı, Metin Canbay, Ali İhsan Tezcan, Muhammet Ali Iklı, Muhammet İkbal Kayaduman, Harun Aydın ve Tolga Güzelkaş.
 
Bu arada, annesi için okuduğu Kur’an-ı Kerim cüzleriyle ilgili Başbakan Erdoğan’ın, “Cezaevinde çok vakti olacak, orada okusun.” dediği İsmail Arslan ile Muhammet Fatih Sercan, Serdar Güldalı, Ahmet Öztürk ve Murat Hamarat ise serbest bırakıldı. 
 
Öte yandan, polislerin avukatları, dışarı çıkarak yakınlarına tutuklananların ve serbest kalanların isimlerini açıkladı. Polislerin yakınları da kararı alkışlar ve sloganlarla karşıladı. Tutuklanan bazı polislerin yakınları ise sarılarak bir birlerini teselli etti.

TUTUKLANAN 12 KİŞİ CEZAEVİNE GETİRİLDİ
 
Süleyman KAYA/İSTANBUL,(DHA) 22 Temmuz Operasyonu'nda tutuklanan şüphelileri taşıyan araç 14.00 sıralarında Metris cezaevine giriş yaptı. Tutuklu polislerden birinin camdan başını uzatarak "ben allaha tapıyorum, firavuna tapmıyorum" diye bağırdığı duyuldu.  İstihbarat Şubesi eski müdürü Ali Fuat Yılmazer ve yardımcısı Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi bugün öğle saatlerinde tutuklanmıştı.