22 yıl önce hakimlik yaptığı ilçede

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, 1994- 1996 yılları arasında hakim olarak görev yapan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, beraberindeki heyetle İnegöl’e gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

22 yıl önce hakimlik yaptığı ilçede
31 Mayıs 2016 Salı 21:59 tarihinde eklendi.
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, ilk ziyaretini eski dostu olan Livello Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alemdar’a yaptı. İşadamı Alemdar, Yargıtay Başkanı Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Askeri Yargıtay Başkanı Tuğamiral Hakim Ahmet Zeki Liman, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Tümgeneral Abdullah Aslan ve beraberindeki heyeti mobilya fabrikasında ağırladı. Ziyaretin ardından Yargıtay Başsavcısı ve beraberindeki heyet İnegöl köftecisinde öğle yemeği yedi. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, heyete eşlik etti.
 
Yemeğin ardından konuşma yapan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, İnegöl’de 1994-1996 yılları arasında hakimlik yaptığını kaydederek şöyle dedi:
 
"Çok güzel anılarımız var. İnegöl insanı da, tabiatı da ülkemizin en güzel yerlerinden bir tanesi. 22 yıl sonra Yargıtay Başkanı olarak geçerken İnegöl’e uğradık. Güzel bir duygu. Veda yemeğim de burada olmuştu. İnegöl’den Kadıköy’e tayin olmuştum. İnegöl inanılmaz derece değişmiş. 22 yıl önce İnegöl’ün 100 bin civarında nüfusu vardı. O dönemde davalara 3 hakimle bakıyorduk. Şu anda 16 hakimi var. Nüfusu 250 bini aşmış. Organize sanayi bölgesi bir taneydi, şimdi ıslah OSB’lerle birlikte sayıları 4’e çıkmış. Hem istihdam, hem katma değer meydana getirme noktasında İnegöl önemli bir yer. Bir çok vilayetten çok daha önde. Burada olmaktan çok mutluyum."
 
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, İsmail Rüştü Cirit'i 22 yıl sonra İnegöl’de Yargıtay Başkanı olarak ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Alinur Aktaş, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve beraberindeki heyete tablolar hediye etti. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit de Aktaş’a çini plaket hediye etti.
 
Daha sonra Yargıtay Başkanı Cirit ve beraberindeki heyet yarın yapılacak Yargıtay zirvesine katılmak üzere Bursa’ya gitti.
 
 
YARGITAY BAŞKANI CİRİT’E EL YAPIMI KILIÇ HEDİYE EDİLDİ
 
Yargıtay Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Ofisi işbirliği ile yarın Bursa'da düzenlenecek '3. Yüksek Mahkemeler Zirvesi'ne katılacak olan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve beraberindeki heyet, İnegöl’deki ziyaretlerin ardından Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti.
 
Zirvenin yargıda şeffaflık konusuyla toplanacağını belirten Cirit, “ Ağırlıklı olarak Balkan ülkeleri yüksek mahkeme başkanları burada olacaklar. Balkan Ülkelerine en doğal olarak yakışan yer Bursa olması nedeniyle, Sayın Valimizle ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla da istişare ederek Bursa olmasını temenni ettik. Amacımız daha kaliteli bir yargı sistemini, daha adil bir adaletin sağlandığı bir sisteme nasıl kavuşabiliriz? Bunu tartışıp, değerlendireceğiz. Bunun en baş aktörlerinden bir tanesi de Yargıda Şeffaflık. 2 gün boyunca bunu tartışacağız ve bunun sonucunda da Birleşmiş Milletler’le ‘Yargıda Şeffaflık İstanbul Bildirgesi’ne imza atacağız. Bu ikinci toplantımız, daha önce 13 ülkeyle birlikte toplanmıştık. Bu sayıyı 40’a çıkardığımızda Birleşmiş Milletler Yargı Şeffaflığı İlkeleri olarak bir isim alacak, bunu yapmaya çalışıyoruz. Daha kaliteli, daha adil bir yargıya ulaşmak için çalışıyoruz. " dedi.
 
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe'yi de makamında ziyaret etti. Askerî Yargıtay Başkanı Hakim Tuğamiral Ahmet Zeki Liman, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Tümgeneral Abdullah Arslan, Hukuk Genel Kurulu Başkanı Seyit Çavdar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ve Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu da ziyarete katıldı.
 
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Büyükşehir Belediyesi’nin yeni binasını çok beğendiğini belirterek, Bursa’ya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye “Hayırlı Olsun” dileğinde bulundu.
 
Açıklamaların ardından Başkan Altepe ve Yargıtay Başkanı Cirit, birbirlerine hediyeler verdi. Başkan Altepe, Cirit’e Bursa’ya özgü el yapımı kılıç hediye etti.
Cirit, Bursa Adliyesi'ni de ziyaret ederek, burada Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin ile de görüştü.