220 öğrencili yurda icra!

Antalya'da bir kız öğrenci yurduna, mülk sahibinin borçları nedeniyle icra geldi.

220 öğrencili yurda icra!
07 Ekim 2013 Pazartesi 18:12 tarihinde eklendi.
Odalarındaki eşyayı teslim etmek istemeyen bazı öğrenciler kapıları kilitlerken, çok sayıda kız öğrenci gözyaşına boğuldu.
 
Konyaaltı'ndaki Uğurlu Kız Öğrenci Yurdu'na, mülk sahibinin borçları nedeniyle sabah saatlerinde taraf avukatı, icra memuruyla birlikte geldi. Korkuteli Belediyesi eski Başkanı Adnan Uğurlu, işletmecisi olduğu yurtla ilgili borcu olmadığını, mülk sahibiyle ilgili bir problem olduğunu söylese de görevliler yurttaki tüm eşyaların haczedileceğini söyledi.

Bunun üzerine yurtta kalan öğrenciler memurları ve malzemeleri taşıyacak görevlileri yurdun kapısından içeri sokmadı. Kız öğrencilerin tepkisi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, görevlilerin yurda girmesini sağladı. İcra memurları ve işletmeci Adnan Uğurlu'nun görüşmesi sonucu görevliler, yurttaki klimaları ve odalardaki televizyonları almak şartıyla icrayı sonlandırmak için çalışma başlattı.
 
İşletmeci Adnan Uğurlu, mülk sahibinin geçmişteki ticari ilişkilerinin bir sonucu olan borç nedeniyle problem yaşadıklarını belirterek, şöyle dedi:
 
"Burada 220 öğrenci mevcut. İcra memurları burada iğneden ipliğe her şeyi alacaklarını söyledi. Şu an için klimalar ve televizyonlar alındı.

Öğrencilerin konaklamada kullandığı masa ve yataklar duruyor. Ben burada 2.5 yıldır işletmecilik yapıyorum. Öğrenci velileri kızlarını bize emanet etmiş durumda. Yüzlerce kilometre uzaktaki aileler bile tedirgin durumda." 

DHA