"23 Haziran'da hepimiz kazandık"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grubu toplantısında yaptığı konuşmada İstanbul seçimini kastederek, "Hepimiz kazandık" dedi ve kaybedenleri sıraladı.

23 Haziranda hepimiz kazandık
25 Haziran 2019 Salı 10:08 tarihinde eklendi.
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin Meclis grubu toplantısında konuşuyor. 
 
Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 
 
"Milletimiz bir kişiyi bir siyasi partiyi sevdi mi yolunu açar ancak iradesinin yok sayıldığını gördüğü anda gereğini yapmasını çok iyi bilir. 23 Haziran İstanbul seçimleri bu gerçeğin ispatıdır.
 
31 Mart'ta Cumhur İttifakı'na oy verip 23 Haziran'da kararını değiştiren vatandaşlarımız demiştir ki 'ben milletim, irademle birini seçtiysem bunu kimse değiştiremez...'
 
Bu seçimin kazananı hepimiziz. Az sayıda kaybedeni de olmadı değil. Onlar; İstanbul'a ihanet edenlerdir, şehri betona gömenlerdir, haksız rant edinenlerdir, çalışmadan şehri haraca bağlayanlardır, milyonları hayat pahalılığı altında ezenlerdir, trafiği ömür törpüsü haline getirenlerdir, kenti ağaçsız, kuşsuz, çiçeksiz bırakanlardır... 
 
Sizler de (gruba yönelik) milletimize tercüman, demokrasimize nefes oldunuz... İyi ki varsınız, Allah her birinizden ayrı ayrı razı olsun. 
 
Seçim maratonu boyunca iktidarı defalarca uyardım. 'Yapay gündemleri bırakın gerçek gündemleri konuşalım' dedim. Herkesi teröristlikle itham ettiler. 23 Haziran kimin eğri kimin doğru olduğunu gösterdi... Maskeler düştü, mağdurlar mağrur oldu, bilgeler akil adam oldu. Bir belediye başkanlığı için teröristin ayağına gittiler. Beka beka dediler takaya binip İmralı'ya gittiler. 23 Haziran bu aymazlığa bir dur çekmektir, haddinizi bilin demektir.