23 Nisan gösterisinde polis-öğretmen kavgası

Sivas'ın Kangal İlçesi'nde 23 Nisan törenleri sırasında karate gösterisi yapan beden eğitimi öğretmeni Bahattin Akgül, kırmak istediği tahta parçasının sıçrayıp çocuğuna çarptığını öne süren başkomiser ile tartıştı.

23 Nisan gösterisinde polis-öğretmen kavgası
24 Nisan 2014 Perşembe 09:48 tarihinde eklendi, 1.084 kez okundu.
Kangal İlçesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Öğretmenevi bahçesinde yapıldı. Çeşitli etkinliklerin yer aldığı kutlamaların son bölümünde Ayhan Erkan Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Bahattin Akgül yönetiminde öğrenciler karate gösterisi yaptı.

Öğrencilerden sonra mindere gelen beden eğitimi öğretmeni Bahattin Akgül, ayağı ile tahra kırma gösterisi yaptı. Kırılmak istenen tahtalardan biri fırlayarak izleyen öğrencilerin bulunduğu bölüme gitti. Gösterinin bitmesi ardından seken tahta parçasının çocuğuna çarptığını iddia eden ilçede görevli başkomiser Faruk Bilen, beden eğitimi öğretmeni Bahattin Akgül'ün kolundan tutunca aralarında tartışma çıktı.

Tartışma sırasında öğretmenin kendisine bir şeyler söyleyen başkomiseri iteklemesi sonucu alanda bulunan diğer sivil polisler öğretmenin üzerine yürüyerek gözaltına almaya çalıştı. Bu sırada yumruklaşma olduğu öne sürüldü. Öğretmen arkadaşlarına sert müdahale edilip götürüldüğünü gören diğer öğretmen arkadaşları bazı öğrenci velileri olaya tepki gösterdi. Kargaşa üzerine öğretmenin polislerce götürüldüğü öğretmenevine gelen İlçe Kaymakamı Savaş Konak olaya müdahale ederek öfkeli kişileri sakinleştirmeye çalıştı. Yanına başkomiser Faruk Bilen ve beden öğretmeni Bahattin Akgül'ü alan Kaymakam Konak, kalabalığa açıklamalarda bulundu. Öğretmenevi önünde toplanan kalabalık arasındaki bazı veliler, polisin öğretmene müdahalesi sırasında çıkan arbedede çocuklarının ezilme tehlikesi geçirdiğini belirterek, "Amirinki çocuk da bizimki çocuk değil mi?" diye tepki gösterdi. Kaymakam Savaş Konak, "Olay bir spor gösterisi sırasında yaşanan ufak bir kazadan ibaret. Ortada büyütecek bir şey yok" diyerek öfkeli kişileri sakinleştirmeye çalıştı. Akgül'ün bazı öğretmen arkadaşları kaza ardından başkomiserin sert biçimde öğretmen ile tartıştığını ve küfür ettiğini, Akgül'ün tepki gösterip iteklemesi üzerine diğer polislerin tümünün üzerine geldiklerini ileri sürdü.
 
ŞİKAYETÇİ OLMADILAR
 
Olay sonrası ilçeye giderek açıklama yapan Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı İlhan Karakoç da yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu belirterek tekrarlanmamasını istedi. Gerginliğin azalması ardından polis amiri Faruk Bilen ile beden Eğitim öğretmeni Bahattin Akgül'ün barıştırıldığı ve birbirlerinden şikayetçi olmadıkları belirtildi.