23 Nisan'da bisiklete kavuştular

Erzurum'un Pasinler İlçesi'nde bir köy okulundaki öğrencilere 23 Nisan'da sürpriz yapılarak bisiklet hediye edildi.

23 Nisanda bisiklete kavuştular
24 Nisan 2014 Perşembe 12:07 tarihinde eklendi.
Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bisikletliler Derneği Erzurum Dağ Bisikleti Grubu ile bir bankanın katkıları ile Pasinler İlçesi'ne 10 kilometre uzaklıktaki Bulkasım Köyü ilk ve anaokulunda eğitim gören 35 öğrenciye bisiklet alındı. Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Nadiye Özer, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden Prof. Dr. Faris Karahan, Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde öğretim görevlisi Raziye Engin'den oluşan ekip 'Her çocuğa bir bisiklet' sloganıyla yola çıktı. Grup Bulkasım İlkokulu'nda okuyan öğrencilerin boy ölçülerini aldıktan sonra bu bilgilere göre alınan bisikletlere öğrencilerin hepsinin isimlerini yazdı. Kamyonla köye getirilen bisikletler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sırasında sürpriz yapılarak kırtasiye malzemeleri, ayakkabı ve kıyafetlerle birlikte öğrencilere dağıtıldı.
 
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nadiye Özer, "Bulkasım Köyü'nde her çocuğun bir bisikletinin olmasını istedik. Bu konuda sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattık. Üniversitemizde öğretim üyeleri, hayatı boyunca hiç bisikleti olmayanlar bize destek oldular. Bisiklet almak isteyenlere çocukların bilgilerini verdik. Bu nedenle her çocuğa bir bisiklet alarak onlara unutulmaz bir bayram yaşattık. Öğretim görevlisi Raziye Engin sayesinde Bulkasım Köyü öğrencileriyle yolumuz kesişti. İmkanları kısıtlı olan köyde çocuklar bisiklete binip eğlenebilecekler. Çocukların yüzünü güldüren herkese çok teşekkür ediyorum. Eminim ki bu çocuklar hayatları boyunca bu sürpriz bisikletleri unutmayacaklar" diye konuştu.
 
23 Nisan için hazırladıkları gösterileri sergileyen çocuklar, hayatlarındaki en mutlu çocuk bayramını  yaşadıklarını söyleyerek  "Bize bisiklet alanlara çok teşekkür ediyoruz" dedi.