24 saat izlenecek

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Erzurum'un dünyaca ünlü kayak merkezi Palandöken, sezon boyunca 24 saat güvenlik kameralarıyla izlenecek.

24 saat izlenecek
06 Aralık 2016 Salı 11:34 tarihinde eklendi.
Palandöken, Konaklı ve Kandilli Kayak Merkezlerinin yeni sahibi Büyükşehir Belediyesi, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Palandöken Kayak Merkezi'ndeki toplam uzunluğu 24 kilometre olan 15 pist ile 6 lift, 1 gondol ve 3 yürüyen halıyı, yeni sezona hazır duruma getirdi. 500 taşıtlık açık otoparkın yapıldığı Palandöken ile kent merkezi arasında ulaşım Belediye Otobüsleri ile yapılmaya başlandı. Dağda halka açık kafeterya ve küre restoranlar, pistlerde sıcak ve soğuk içecek istasyonları kayak severlerin ihtiyaçlarını karşılayacak. Yapay kar sistemi için göletlerin de bakımdan geçirildiği Palandöken'e gelenleri ise Erzurum'u simgeleyen tarihi eserler karşılayacak. Güvenlik nedeniyle kameralarla donatılan Palandöken Kayak Merkezİ'nde olası bir kaza meydana gelmesi halinde hemen müdahale edebilecek kurtarma ve sağlık ekipleri de hazır olarak bekleyecek. 
 
Erzurum denince akla kış turizminin geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, Palandöken, Konaklı ve Kandilli Kayak Merkezlerinin tümüyle elden geçirilerek yeni sezona hazır hale getirildiğini bildirdi. Kayak severleri Erzurum'a davet eden Mehmet Sekmen şunları söyledi: 
 
"Kayak Merkezlerinin bize devredilmesi ardından önce mevcut olan tesislerimizin bakım ve onarımını gerçekleştirdik. Kayak alanlarının uygun hale getirilmesine gayret ettik. İlave sosyal tesisler yaptık. Tehlikelere karşı bir takım önlemler aldık. Biliyorsunuz geçmişte talihsiz bir hadise olmuştu. Bu tür olumsuz hadiselerin olmaması için gerek sağlık ekiplerimiz, gerek dağın kameralarla izlenmesi gibi konulara da itina gösterdik. Şehrimizde yaşayanları da dağdan istifa ettirmeyi düşünüyoruz. Gençler, yaşlılar, çocuklar, herkes gelebilsin diye otobüs seferleri var. Dağa gelen misafirlerimiz bu otobüs seferleri ile şehir merkezine kolayca inebilecek, tarihi eserleri görme, yöresel lezzetlerden tatma imkanı bulacak. Herkesi Erzurum'a davet ediyorum. Ulaşımı çok kolay, havalimanına indikten 15 dakika sonra kayak merkezindesiniz. Emniyetli bir şehir. 7 gün 24 saat hizmet vermeye hazır haldeyiz. Hedefimiz şu; Sadece kışın değil yazın da burada yayla turizmini başlatmak için yürüyüş yolları, tırmanış, eğlence yerleri oluşturuyoruz. Uzun vadede tatil köyleri oluşturmayı planlıyoruz. Palandöken ve Konaklı'ya gelenlerin müstakil evlerde, bungalov tipi evlerde, butik otellerde kalmalarını sağlayacağız. Erzurum önümüzdeki Şubat ayında Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na (EYOF) ev sahipliğini yapacak. Anadolu'nun zirvesi olan Erzurum 'Ejder 3200' markasıyla adını tüm dünyaya duyuracak."