2.5 milyar dolar borca Var mısın Yok musun?

Endemol, 2.5 milyar dolarlık borcunu yeniden yapılandırmak için kredi verenlerinin büyük bölümüyle prensipte anlaştı.

2.5 milyar dolar borca Var mısın Yok musun?
20 Ocak 2012 Cuma 12:41 tarihinde eklendi, 1.265 kez okundu.

 

"Var Mısın, Yok Musun?" yarışmasının format haklarını Acun Medya’dan satın alan uluslararası prodüksiyon şirketi Endemol, 2.5 milyar dolarlık borcunu yeniden yapılandırmak için kredi verenlerinin büyük bölümüyle prensipte anlaştı. 
 
Türk televizyon tarihinin en sevilen yarışmaları arasında yer alan ‘Var Mısın, Yok Musun?’un format haklarını Acun Ilıcalı’nın şirketi Acun Medya’dan satın alan uluslararası prodüksiyon şirketi Endemol, 2.5 milyar dolarlık borcunu yeniden yapılandırmak için kredi verenlerinin büyük bölümüyle prensipte anlaştı.

1994 yılından bu yana eğlence sektöründe faaliyet gösteren Endemol’ün bir süredir maddi sıkıntı içinde olduğu biliniyordu. Borcunu yeniden yapılandırmak son birkaç aydır bankalarla görüşen Amsterdam merkezli Endemol, dün bir açıklama yaparak, kredi verenlerinin 3’te 2’siyle şirketin sermayesinin yeniden yapılandırılması için uzlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Açıklamada, “Önümüzdeki haftalarda kredi verenlerimizle müzakerelerimiz sürecek. Başarılı bir yeniden yapılanmanın gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan dokümanlara son şeklini vermek üzere birlikte çalışacağız” denildi. Endemol, kurucusuna ait olan yatırım fonu Cyrte Investment, Wall Street devi Goldman Sachs ve Mediaset tarafından yönetiliyor. Tüm ortakların şirkette yüzde 33 hissesi bulunuyor.
 
Geçtiğimiz Kasım’da ABD’nin medya devi Time Warner, Endemol’ü satın almak için 1.34 milyar dolar teklif etmişti. Endemol ise kredi verenleriyle uzlaşmada kararlı olduğu ve satış düşünmediğini kesin bir dille belirterek teklifi geri çevirmişti. Türkiye’ye 2008 yılında giren Endemol’ün 31 ülkede 80 şirketi bulunuyor. Dünyada izlenme rekorları kıran ‘Big Brother’, ‘StarAcademy’ ve ‘Fear Factor’ gibi çok sayıda konsepti izleyicilerle tanıştıran Endemol’ün portföyünde 2 binden fazla format program yer alıyor. Şirketin Türkiye’de bilinen programları arasında Acun Ilıcalı’nın

Vatan Gazetesi