26 saat sonra kurtarıldılar

Mardin'in Midyat ilçesi ile Şırnak'ın İdil ilçesi arasında yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden yolda mahsur kalan vatandaşlar yaklaşık 26 saat sonra kurtarıldı.

26 saat sonra kurtarıldılar
12 Aralık 2013 Perşembe 22:15 tarihinde eklendi.

Kurtarılan vatandaşlar arasına 2 İngiliz vatandaşının da olduğu belirtildi.

Midyat ve İdil karayolunun 20. kilometresinde yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle kapanan yolda mahsur kalan vatandaşlar için Midyat Belediyesi, Jandarma ve karayoları ekipleri seferber oldu. Karayolarına ait aracın arıza vermesiyle çalışmalarda kısa süreli aksaklık medyama geldi.

Midyat Beldiyesi'ne ait iş makineleri, Fen İşleri Amiri Zeyni Üstün, 2 iş makinesi operatörü ve 6 kişilik yardımcı personelle yol açma çalışmalarında bulundu. Sabah saatlerinde belediyeye ait araçlarında kara saplanmasıyla çalışmalar durma noktasına geldi. Belediye ekibi takviye iş makinesi isteyerek vatandaşları kurtardı.

"İNGİLİZ VATANDAŞI OLMAK İSTEDİM"

Yaklaşık 40 aracın mahsur kaldığını belirten Bülent Kaya, "Midyat-İdil arasındaki mevkide yaklaşık 35- 40 araç yolda kaldık. Tüm kurumlara haber vermemize rağmen, Midyat Belediyesi'nin araçları geldi o araçlar da şarampole yuvarlandı, yaklaşık 6 saat onlar da mahsur kaldı.

Nereyi aradıysak sonuçsuz kaldı. Araçta iki İngiliz vatandaş vardı, konsolosluklarına internet üzerinden iletişime geçtiler, aradan 3-4 saat sonra jandarma geldi. İki İngiliz vatandaşını ve özellikle yaşlılardan oluşan 12 kişiyi gönderdik.

Sonra yol çalışmasına devam edildiğini söylediler ama çalışma olmadı. Kendi imkânlarımızla iş makinelerini çıkarıp tekrar yolumuzu açıp geri döndük. Ama İngiliz vatandaşlarına verilen önemin, İngiliz konsolosluğunun otobüs firmasını arayıp, şoföre kadar ulaşmaları ne kadar büyük bir mutluluk. Biranda İngiliz vatandaşı olmak istedim." şeklinde konuştu.

İş makinesi operatörlerinden M. Ata Önel ise "Onları kurtarmak için gittik bir kısmı kurtardık sonra biz takıldık. Kendi imkanlarımızla kurtulduk." ifadelerini kullandı.

"26 SAAT ESARET İÇİNDE GEÇTİ"

Mahsur kaldıkları sürenin çok zor geçtiğini dile getiren Ahmet Altay ise "26 Saat esaret içerisinde geçti. Yani aç, susuz bekledik orada. Hiçbir yetkiliden olumlu yanıt almadık. Allah Midyat Belediyesi'nden razı olsun. Onlardan olmasaydı donacaktık." şeklinde konuştu.

Otobüs şoförü Bayram Çağlayan ise yolculara çay ve kek dağıttıklarını belirterek donmaktan son anda kurtulduklarını kaydetti.

Vatandaşlar, jandarma ve emniyet mensuplarınca karşılanırken, kaymakamlık ve belediye tarafından tahsis edilen yerlerde konaklayacakları öğrenildi.


CİHAN