26 Temmuz yol durumu, bayram trafiği, trafik yoğunluğu

26 Temmuz bayram trafiği yoğunluğu, bayram trafiği ile ilgili en son bilgiler haberimizde, trafik yoğunluk haritası.

26 Temmuz yol durumu, bayram trafiği, trafik yoğunluğu
26 Temmuz 2014 Cumartesi 13:07 tarihinde eklendi, 1.951 kez okundu.

Yol durumu sorgulaması , bayram trafiğinde yollar nasıl öğren, 26 temmuz bayram yollarında durum nasıl, trafik yoğunluğu nerelerde var, karayollarında son durum, bayram trafiği ile ilgili son haberler objektifhaber'de
 

Vazgeçtiler, geri dönüyorlar

D-100'den İstanbul'dan bu yana mevcut trafik de geldiği için, Körfez İlçesi'nin Tütünçiftlik geçişinden itibaren İzmit yönüne doğru trafik tamamen kilitlendi. Bu trafiğin içine giren de bir daha çıkamadı. 

 
Eski araçlar yoğun trafikte yüksek hararet nedeniyle arıza yapınca hareket edemediğinden tarfik tam anlamıyla içinden çıkılmaz hale geldi. Birçok kişinin de buraya kadar gelmelerine rağmen bir yolunu bulup İstanbul'a dönmeye çalıştığı görüldü.

FERİBOTTA ‘BAYRAM’ KUYRUĞU
 
RAMAZAN bayram tatilini adalarda geçirmek isteyenler Tekirdağ'da limanlar önünde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Avşa, Erdek ve Marmara Adası'nda gitmek isteyenler, feribotların kalkış zamanı beklerken, kuyruklarına uzamasına da tepki gösterdi.
 
Bayram tatillerini geçirmek için araçlarıyla birlikte yola çıkanlar, Tekirdağ'daki karayolunda herhangi bir yoğunluk yaşamazken, Denizcilik işletmesine bağlı feribot limanı ve Barbaros Beldesindeki liman önünde yaklaşık 5'er kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. Feribota binmek için sabahın erken saatlerinde gelmelerine rağmen halen kuyrukta beklediklerini ifade eden sürücüler, kısıtlı feribot seferlerine tepki gösterdi.

 
Kuyrukta ailesiyle birlikte bekleyen otomobil sürücüsü Yusuf Çelebi, havanın sıcak olması nedeniyle sıkıntı çektiklerini ifade ederek, "Bayramda yoğunluk olacağını biliniyor ama feribot seferleri kısıtlı. Bunun içinde kuyruklar uzadı. Sabahtan bu yana feribota binmek için bekliyoruz" dedi.
 
Yaklaşık 60 araç kapasiteli feribotlar adalara, sabah saat 10.00 ve akşam 18.00'da karşılıklı seferler devam edecek.

20 kilometrelik tatilci kuyruğu

Karadeniz ile bağlantıyı sağlayan TEM Otoyolu Gerede gişelerinin önünde ise 20 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu.

 
Bugün sabah saatlerinden itibaren TEM otoyolu Bolu ve Düzce kesimlerinin Ankara istikametinde araç yoğunluğu yaşanmaya başladı. İstanbul istikametinde herhangi bir yoğunluk olmazken, Ankara istikametinde ise araç yoğunluğu dikkat çekti. TEM otoyolu Bolu Dağı tünelinin Ankara istikameti geçişinde araçların tünele doğru ilerlerken yavaşlaması nedeniyle uzun araç konvoyları oluştu.

HASARLI KAZALARA BİLE ALDIRMIYORLAR
 
TEM'de zaman zaman meydana gelen küçük hasarlı trafik kazalarında, yoğunluk nedeniyle sürücülerin oluşan hasara bile aldırmadığı dikkat çekti. Hasar biraz fazla olunca, TEM boyunca 5 kilometre aralıklarla hazır bekletilen trafik ekipleri kaza yeri yakında ise müdehale ederken, uzakte olan kaza yerine ulaşamadı. 

 
TEM'in Gültepe geçişinde yol 3 şeritten 2 şeride düştüğü için araçlar burada adım adım ilerlerken, birçok araç sürücüsünün gördükleri ilk dinlenme alanında araçlarını parkedip yeşil alanda oturmayı tercih ettiği gözlendi.
 
ESKİHİSAR İSKELESİNDE KABUS
 
Yalova-Bursa yönüne gitmek isteyen ve İzmit Körfezi'ni dolaşmak istemeyen araç sürücülerinin tercih ettiği Gebze Eskihisar'daki Feribot iskelesinde bekleme ve kuyruklar öğlen saatlerinde tam anlamıyla kabusa döndü. Sabah saatlerinde 1 kilometre uzuklukta olan gişelerdeki kuyruk, öğle saatlerinde 5 kilometreyi buldu. Burada kuyruk daha da uzayıp D-100'e dayandı.
 
Yalova Topçular'a 17 feribotla bekleme yapmaksınız sefer yapan İDO, kuyrukların uzaması, hemen yanındaki diğer şirketin de doldur-boşalt sistemiyle araç taşımasına rağmen aşırı yoğunluk nedeniyle kuyruklar eritilemeyince İstanbul'dan 4 feribotu daha bu hatta sevketti.