261 metreden atladılar

Probase Dünya Kupası’nın İstanbul ayağı Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yüksek binası olan İstanbul Sapphire binasında gerçekleştirildi

261 metreden atladılar
22 Mayıs 2013 Çarşamba 13:42 tarihinde eklendi, 1.271 kez okundu.

Probase Dünya Kupası’nın İstanbul ayağı Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yüksek binası olan İstanbul Sapphire binasında gerçekleştirildi. 261 metre yükseklikten kendilerini boşluğa bırakan paraşütçüler, izleyenleri büyüledi.

22-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek ‘Probase Dünya Kupası’nın İstanbul ayağı Levent’te bulunan Sapphire binasında gerçekleştirildi. 2013 yılında 6 ayrı noktada gerçekleştirilecek olan yarışmaya 18 ayrı ülkeden 62 lisanslı sporcu katıldı.



Saatler öncesinden yarışmanın yapılacağı binaya gelen sporcular hazırlıklarını büyük bir titizlikle yaptı. Ayakkabılarını sıkı bağlayan, paraşütlerini giyen adrenalin tutkunları, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yüksek binasından kendilerini boşluğa bıraktı. Atlayışlar sırasında herhangi bir sorun yaşanmadı. Bu arada yoldan geçmekte olan vatandaşlar sporcuları ilgiyle izledi.

Dünyada çıplak paraşüt atlayışı yapan 32 yaşındaki İtalyalı Roberta Mancino atlayış öncesi çok heyecanlı olduğunu söyledi. İstanbul’un manzarasından çok etkilendiğini vurgulayan Mancino, “Atlayış sonrası İstanbul’un manzarasının tadını çıkaracağım.” ifadelerini kullandı.

İlk defa paraşütle atladığını belirten Ellen Brennan, atlayış için havanın ve rüzgarın müsait olduğunu dile getirerek, çok heyecanlı olduğunu kaydetti.

Yarışmanın tek Türk sporcusu Hasan Dökmetepelioğlu ise paraşütle atlamanın inanılmaz bir duygu olduğunu ifade etti. Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Türk sporcu, “Kaç defa atlarsanız, atlayın yine de heyecanlı oluyorsunuz. Heyecanlı ve korku olmazsa zaten emniyetsizlik ve tedbirsizlik gelir.” diye konuştu.


CİHAN